Home / Actualitate / Acțiuni desfășurate de polițiștii prahoveni

Acțiuni desfășurate de polițiștii prahoveni

Acțiuni desfășurate de polițiștii prahoveni

 • La data de 29 martie, polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 10 Valea Călugărească au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale de comerț și a evenimentelor rutiere. Cu acestă ocazie, au fost verificate trei societăți comerciale, controlate 35 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.580 lei.

 

 • În noaptea de 29/30 martie, polițiștii din Vălenii de Munte au organizat o acţiune rutieră, prilej cu care au fost controlate 20 de autovehicule și au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.080 lei.

Și polițiștii Secției Rurale nr. 8 Bălțești au desfășurat acțiuni similare, ocazii cu care au controlat 42 de autovehicule și au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.640 lei (un certificat de înmatriculare auto retras).

 

 • Polițiștii din Băicoi au organizat trei acțiuni care au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal, precum și combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic. Au fost legitimate 101 persoane, controlate 54 de autovehicule și au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.110 lei (un permis reținut, un certificat de înmatriculare auto retras).

 

 • Polițiști din cadrul Secției nr. 1 Ploiești au desfășurat o acțiune pe linia respectării prevederilor Legii nr. 333/2003 R privind paza obiectivelor, a bunurilor, a valorilor și protecția persoanelor, la nivelul societăților comerciale de pe raza de competență.

Au fost verificate 20 de obiective asigurate cu pază fizică și au fost verificați cu privire la modul în care îşi îndeplinesc îndatoririle de serviciu 21 de agenţi de securitate. Patru dintre aceștia au fost găsiți dormind, motiv pentru care au fost sancționați contravențional, cu amenzi în valoare de 400 de lei.

 

 • Duminică, polițiștii din Breaza au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere. Astfel, au fost controlate 15 autovehicule, iar pentru abaterile constatate au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.690 lei.

 

 • Polițiștii din Mizil au acționat pentru identificarea conducătorilor de autovehicule care încalcă regimul legal de viteză. Au controlat 34 de autovehicule și au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.407 lei.

 

 • Duminică, polițiștii din Slănic au organizat o acțiune rutieră, pe raza localităților Vărbilău și Aluniș, prilej cu care au verificat 28 de autovehicule și au aplicat nouă sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.480 lei.

 

 

Activități preventive

 

 • Vineri, polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat o activitate de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor la o școală generală din Ploiești. Astfel, a fost organizat un atelier de lucru, cuprins în Proiectul ”Like or Dislike Bullying?”, care presupune derularea de activităţi cu caracter educativ – preventiv în vederea reducerii fenomenului de bullying din şcoli. Grupul ţintă a fost format din 24 de elevi de la clasele I-VIII, însoțiți de trei cadre didactice.

 

 • Tot în contextul activităților privind combaterea delicvenței juvenile și a absenteismului școlar, în aceeași zi, polițiști din cadrul Secției nr. 2 Ploiești au desfășurat o activitate la o altă școală din municipiu. Au fost purtate discuții cu 37 de elevi, precum și un cadru didactic și au fost abordate teme privind modul de comportament în timpul orelor de program, dar și în afara acestuia, precum și consecințele frecventării unui anturaj necorespunzător. Tot cu această ocazie au fost prelucrate aspecte legate de răspunderea contravențională / penală, cu accent pe faptele comise în incinta / zona adiacentă unității de învățământ.

 

 • Polițiști de proximitate din Câmpina au desfășurat, în zona parcării unui supermarket, o activitate preventivă de conştientizare a cetăţenilor în vederea asigurării corespunzătoare a autovehiculelor pe care le dețin, pentru a preveni furturile din acestea. Activitatea a constat în distribuirea de pliante ce conțin sfaturi utile și recomandările pentru prevenirea acestui gen de fapte.

 

 

 

 

Exemple de infracțiuni rutiere:

 

 • Conducere a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală – șase (două în Ploiești, Cornu, Ceptura, Iordăcheanu, Baba Ana);
 • Conducere a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis – una (Sinaia);
 • Conducere a unui autovehicul de către o persoană care are suspendat acest drept – trei (Ploiești, Boldești-Scăeni, Vălenii de Munte);
 • Conducere a unui autovehicul de o persoană care se află sub influența unor substanțe psihoactive – una (Băicoi).
 • Conducere a unui autovehicul neînmatriculat– una (Bucov);
 • Refuz prelevare probe biologice– una (Vălenii de Munte).

 

 

Principalele activități desfășurate de către efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Prahova în perioada 29-31 martie a.c.:

 

 • Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat șapte acțiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 615 conducători auto și au fost controlate 144 de autovehicule destinate transportului de persoane și mărfuri. Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat nouă infracțiuni și au aplicat 670 de sancțiuni contravenţionale, sancționând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (146 pentru viteză excesivă; 32 pentru abateri ale pietonilor; 64 pentru neutilizarea centurii de siguranță, 11 pentru alcool etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 37 de permise de conducere și retrase 13 certificate de înmatriculare.

 

 • De asemenea, dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. În urma activităților de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat nouă infracțiuni (două în flagrant) și au aplicat 365 de sancțiuni contravenționale (dintre care: 181 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, șapte la Legea nr. 12/1990, 139 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de360 lei. Totodată, agenții de siguranță publică au verificat 606 autovehicule și au legitimat 1.388 de persoane.

 

 • În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate 29 de infracțiuni și constatate 462 de contravenții (dintre care 111 la Legea nr. 61/1991 și 333 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 150 de persoane și controlate 1.462 de autovehicule (183 testări alcoolscop).

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com