Home / Actualitate / Amenzi aplicate pentru neîndeplinirea obligației de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă

Amenzi aplicate pentru neîndeplinirea obligației de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă

 • În urma activităților desfășurate, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au constatat deficiențe în ceea ce privește menținerea stării de viabilitate a drumurilor naționale de pe raza judeţului Prahova, respectiv DN1-E60 – între km 73 și 122, DN 1A – între km 138 și 160+600 şi DN 1D – între km 3 și 23.

Astfel, la data de 23 martie, polițiștii au sancţionat contravențional administratorul drumului public – Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru neîndeplinirea obligației de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă. Valoarea sancțiunilor aplicate este de 9.135 lei.

 

 

Arestat preventiv pentru furt din locuință

 

 • Postul de Poliție Dumbrava a fost sesizat sâmbătă, despre faptul că, în perioada 17-24.03.2018, persoane necunoscute au pătruns într-o locuință din localitate, de unde au sustras bunuri în valoare de 15.000 de lei.

În urma investigaţiilor efectuate, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un tânăr de 17 ani.

La data de 25.03.2018, acesta a fost prezentat la Judecătoria Ploieşti, unde judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

 

 Delicte silvice

 

Sâmbătă, în satul Trenu, polițiști din cadrul Postului Comunal Chiojdeanca au depistat doi localnici în timp ce transportau, pe D.C. 53, trei arbori care ar fi fost sustrași dintr-o pădure aparținând Ocolului Silvic Verbila. Cei doi au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 7.000 de lei, iar

 • materialul lemnos a fost confiscat și lăsat în custodia ocolului silvic.
  • Duminică, polițiști din cadrul Secţiei Rurale nr. 1 Apostolache au identificat un tânăr din Chiojdeanca, de 26 de ani, ca fiind bănuit de tăierea și sustragerea a cinci arbori din pădurea Ocolului Silvic Verbila. A fost sancţionat contravențional cu două amenzi în valoare totală de 2.000 lei, dat fiind faptul că nu a mai fost sancționat în ultimele 6 luni pentru contravenții silvice.

   

  • Tot ieri, în jurul orei 11.30, în timp ce patrulau în comuna Șotrile, în zona Valea Fiarelor, polițiști din localitate, împreună cu colegi din cadrul Poliției Municipiului Câmpina, au depistat un bărbat de 37 de ani, din Șotrile, care căra, cu ajutorul unui cal, un fag, în lungime de aproximativ 3 metri. În urma verificărilor a reieșit faptul că acesta ar fi fost tăiat fără drept dintr-o pădure proprietatea privată. Materialul lemnos a fost măsurat, rezultând o cantitate de 2,892 m.c., ulterior fiind predat în custodia Ocolului Silvic Câmpina. Urmează să fie luate măsurile legale față de prahoveanul în cauză, în funcție de prejudiciul care va fi stabilit de Ocolul Silvic.

   

   

  Acțiuni desfășurate

   

  • În perioada acestui weekend, polițiști ai Biroului Drumuri Naționale și Europene au desfășurat o serie de acțiuni pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special pentru verificarea modului de efectuare a transportului de persoane pe raza județului, pentru identificarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care încalcă regimul legal de viteză, a celor care efectuează manevre de depășiri neregulamentare, precum și a abaterilor pietonilor și bicicliștilor.

  Au aplicat 197 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 76.050 lei, și au reținut 10 permise de conducere.

   

  • Polițiștii din Mizil au desfășurat o acțiune rutieră pe raza orașului și a comunei Fulga și pe D.N. 1B – E 577, prilej cu care au controlat 19 autovehicule (4 testări etilotest) și au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 595 lei.

   

  • Și polițiști ai Secției Rurale nr. 3 Blejoi au desfășurat o acțiune rutieră și de ordine publică pe raza de competență.

          Astfel, au fost verificate patru localuri, au fost controlate 27 de autovehicule, legitimate 38 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.030 lei.

   

  • În noaptea de 23/24 martie, polițiștii Secției Rurale nr. 7 Cocrăștii Colț au desfășurat o acțiune pe raza comunelor Ariceștii Rahtivani și Mănești, în vederea prevenirii şi combaterii faptelor stradale, a furturilor din societăți comerciale, depistarea persoanelor care comit infracţiuni şi luarea de măsuri împotriva acestora. Au verificat trei societăți comerciale și 11 agenți de securitate, au controlat 21 de autovehicule (toți conducătorii auto fiind testați cu aparatul etilotest) și au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.040 lei (un permis de conducere reținut).

   

  Sâmbătă, Poliţia orașului Vălenii de Munte a organizat şi desfășurat o acţiune pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 145/2014, asigurării unui climat de siguranţă publică în zona unitătilor de alimentaţie publică, pentru prevenirea delincvenţei juvenile și a infracţiunilor stradale. Astfel, polițiștii au verificat 18 producători

  • agricoli, au controlat 28 de autovehicule (15 testări etilotest) și au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.960 lei. 
   • Ieri, în intervalul orar 8.30 – 12.30, și Poliţia Băicoi a organizat o acțiune de același gen în târgul săptămânal al oraşului. Au fost legitimate 30 de persoane, verificate 24 de autovehicule, iar pentru abaterile constatate polițiștii au aplicat 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6.310 lei.

    

   • În intervalele 09 – 12, respectiv 12 – 14, polițiști din Mizil și de la Secția Rurală nr. 6 au organizat o acțiune rutieră și pe linie de silvicultură, atât pe raza orașului, cât și a comunelor limitrofe. Cu această ocazie, au fost legitimate 36 de persoane, controlate 28 de autovehicule și s-au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.770 lei.

    

   Exemple de infracțiuni rutiere:

    

   • Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului – cinci (câte una în Ploiești, Blejoi, Breaza și două în Câmpina);
    • Conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu are acest drept – una (Sângeru);
    • Conducere a unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice – două (Puchenii Mari și Sângeru).

     

    Principalele activități desfășurate de către efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Prahova în perioada 23-25 martie:

     

    • Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat 15 acțiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 347 de conducători auto și au fost controlate 162 de autovehicule destinate transportului de persoane și mărfuri. Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat 547 de contravenţii, sancționând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (140 pentru viteză excesivă; 60 pentru abateri ale pietonilor; 95 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 30 de permise de conducere și au fost retrase trei certificate de înmatriculare auto.

     

    • De asemenea, dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. În urma activităților de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat șase infracțiuni (două în flagrant) și 308 de contravenții (dintre care: 113 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 139 la O.U.G. nr. 195/2002, două la Legea nr. 12/1990 etc.), în valoare totală de090 lei. Totodată, agenții de siguranță publică au verificat 578 de autovehicule și au legitimat 1.400 de persoane.

     

    • În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate 23 de infracțiuni, constatate 209 contravenții (dintre care 75 la Legea nr. 61/1991 și 116 la O.U.G. nr. 195/2002) și organizate cinci acțiuni. De asemenea, au fost legitimate 744 de persoane și au fost controlate 1.102 de autovehicule (142 testări alcoolscop).

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com