Home / Actualitate / “Caravana Filmelor TIFF”

“Caravana Filmelor TIFF”

Primăria Municipiului Ploiești vă invită să participați, în perioada 14 – 16 septembrie a.c., la evenimentul  “Caravana Filmelor TIFF”.  Cu această ocazie, în cele trei seri, la Esplanada Palatului Culturii, pe ecranul uriaș al Caravanei, începând cu ora 21.00, vor avea loc proiecții de film pentru public.

 

Astfel, vineri, 14 septembrie a.c., weekend-ul se deschide cu controversatul Foxtrot

un ,,studiu temerar despre durere și ce înseamnă să pierzi pe cineva apropiat’’ (Los Angeles Times). Povestea multi-premiată, inspirată de conflictul israeliano-palestinian, invită la introspecție și transformă un subiect foarte sensibil pe plan local într-o puternică metaforă universală despre război.

 

            A doua seară, sâmbătă, 15 septembrie a.c., aduce pe ecranul Caravanei România Neîmblânzită (r. Tom Barton Humphreys), documentarul care prezintă frumusețea sălbatică a României într-o manieră complexă și autentică..

 

În ultima seară, duminică, 16 septembrie a.c, ploieștenii sunt așteptați la Aniversarea,  a șaptea producție regizată de Dan Chișu, cu o distribuție impresionantă, a cărei  premiera mondială a avut loc chiar la TIFF.

 

Un proiect cu tradiție al Festivalului Internațional de Film Transilvania, “Caravana Filmelor TIFF”  se află la cea de a noua ediție, cu peste 30.000 de spectatori urmărind filme în aer liber anul trecut. Intrarea este liberă pentru toate filmele din program.

 

            “Caravana Filmelor TIFF” este un proiect organizat de Asociația Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

 

             

Program | Esplanada Palatului Culturii, 21:00

 

Vineri, 14 septembrie

Foxtrot

  1. Samuel Maoz | Israel-Elveţia-Germania-Franţa, 113′

Cu: Lior Ashkenazi, Sarah Adler, Dekel Adin

Michael şi soţia sa Dafna sunt devastaţi când armata le comunică moartea fiului lor, Jonathan. Dar viaţa nu întârzie să le ofere surprize pe măsura experiențelor militare suprarealiste ale fiului lor… Marele premiu al juriului la festivalul de la Veneţia!

 

Sâmbătă, 15 septembrie

România Neîmblânzită

  1. Thomas Barton-Humphreys | România, 90′

Narat de Victor Rebengiuc, documentarul România neîmblânzită explorează peisajele incredibile şi uimitoarea viață sălbatică a României, de la Delta Dunării până în codrii Carpaţilor. Lupii, urşii şi râşii hălăduiesc liberi în pădurile vaste, pline de extraordinare exemplare ale florei şi faunei.

 

Duminică, 16 septembrie

Aniversarea

  1. Dan Chișu | România, 86’

La cea de-a 94-a aniversare a lui Radu Maligan, familia şi foştii colegi se întâlnesc la petrecerea bătrânului. Situaţia devine complicată atunci când jumătate dintre oaspeţi încearcă să îl convingă pe Radu să se spovedească unui preot, în timp ce restul invitaţilor consideră că nu poţi forţa pe cineva să acţioneze contra voinţei sale.

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com