Home / Actualitate / Comunitatea Locală RO100 Ploiești

Comunitatea Locală RO100 Ploiești

Comunitatea RO100 Ploiești a luat la cunoștință cu indignare faptul că persoane din conducerea unor autorități locale din Prahova au impus subordonaților să participe la mitingul organizat pe 9 iunie la București de către PSD-ALDE în vederea susținerii unor lideri ai acestor formațiuni urmăriți penal.

Până la acest moment au fost semnalate situații în care angajați ai societății Transport Călători Expres Ploiești, ai Agenției pentru Protecția Mediului Prahova, ai Hale și Piețe S.A., precum și ai primăriilor din întregul județ au fost amenințați că și-ar putea pierde locul de muncă în cazul în care nu vor participa la mitingul politic organizat pe 9 iunie de către PSD-ALDE.

Atragem atenția că aceasta practică folosită de PSD-ALDE este nu numai profund imorală, dar și ilegală: potrivit Statutului funcționarilor publici, “desfășurarea unor activități cu caracter politic în timpul programului de lucru”, așa cum se întâmplă în cazul recrutării subordonaților pentru participarea la un miting politic, constituie abatere disciplinară și poate fi sancționată cu destituirea.

Chiar mai important, organizarea subordonaților din cadrul unei instituții publice în vederea participării la un miting politic constituie infracțiunea de abuz în serviciu. Dincolo de demiterea din funcția ocupată, cel care coordonează o acțiune de acest tip va putea primi o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare, alături de interzicerea dreptului de a mai ocupa o funcție publică în viitor.

Administrația publică din Prahova nu este anexa unui partid. Comunitatea RO100 Ploiești condamnă ferm practici precum cele amintite și consideră că acestea trebuie aduse la cunoștința autorităților competente.

Funcționarii publici și angajații unor societăți de stat din Prahova trebuie să se opună ordinelor abuzive. Comunitatea RO100 Ploiești este de partea lor. Înțelegem reticența funcționarilor publici ori a angajaților de a-și reclama superiorii ierarhici, riscând să fie ulterior sancționați abuziv. Pentru acest motiv, suntem gata să ne asumăm noi responsabilitatea de a face cunoscute abuzurile, păstrând secretă identitatea reclamanților.

Orice persoane care se află în situații precum cele amintite anterior sau au luat la cunoștință de existența unor astfel de cazuri ne pot scrie la adresa de e-mail ploiesti@ro100.ro sau ne pot contacta la 0737.347.072, iar juriștii comunității RO100 Ploiești vor întreprinde toate acțiunile necesare pentru tragerea la răspundere a persoanelor care înțeleg să conducă administrația publică în favoarea unui partid, iar nu a ploieștenilor.

 

Comunitatea Locală RO100 Ploiești

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com