Home / Cultura / CONCERT SIMFONIC

CONCERT SIMFONIC

Filarmonica “Paul Constantinescu” vă invită joi, 19 aprilie 2018, la un eveniment organizat sub egida Uniunii Elene din România și a Ambasadei Greciei la București. Solista serii va fi tânăra pianistă Antonia Tudose, elevă a Liceului de Artă “Carmen Sylva“ din Ploiești. Sub bagheta dirijorală a maestrului Panagiotis Diamantis, orchestra simfonică vă va prezenta Concertul nr. 1 în mi minor pentru pian și orchestră, op. 11, de Frédéric Chopin, Stavraitos”– Fantezia pentru orchestră pe trei teme grecești, de Kyriakos Patras și ”Suite Pastorale” și „España, de Emmanuel Chabrier.

Prima parte a serii va fi rezervată lui Frédéric Chopin, ocazie cu care o veți putea asculta și aplauda pe Antonia Tudose, unul dintre tinerii-minune ai pianisticii românești. Are numai 16 ani și deja se poate mândri cu o carieră impresionantă. A debutat la vârsta de 12 ani, chiar pe scena Filarmonicii “Paul Constantinescu“, unde a interpretat Concertul nr. 8 KV 246 de W. A. Mozart, sub bagheta renumitului dirijor Ovidiu Bălan. Despre Antonia Tudose, reputatul pianist Viniciu Moroianu spunea că “s-a remarcat drept un vârf al generației sale“ și că “posedă acea atât de importantă dorință de perfecționare, de autodepășire, de diversificare a caracterelor muzicale“. Cel mai important pas în activitatea sa de solist a rămas, însă, recitalul susținut pe scena Sălii Mici a Atheneului Român, în cadrul Stagiunii Camerale a Filarmonicii,, George Enescu” din București, secțiunea ,,Stagiunea tinerelor talente” 2015-2016.

La pupitrul dirijoral se va afla Panagiotis Diamantis, unul dintre cei maitalentați tineri dirijori ai Greciei. S-a născut la Thessaloniki, unde a studiat pian, teoria muzicii și compoziție. A urmat studii de Dirijat Orchestră la Universitatea Națională de Muzică Bucureşti, cu maestrul Iosif Conta, căruia i-a devenit asistent. Este doctor în muzică, titlu obținut cu lucrarea “Muzica Grecească Modernă”, prof. îndrumător Nicolae Brâncuși.  A susținut turnee în Italia, Franța, Germania, Austria, Elveția, Bulgaria, Spania și Belgia. În Grecia a condus Orchestra de Stat a Atenei și Orchestra Simfonică din Thessaloniki.

Vă așteptăm, așadar, la o seară specială, cu doi tineri invitați foarte talentați, cu o orchestră simfonică aflată mereu la înălțimea oricăror exigențe și cu un program atent ales. Biletele sunt disponibile la preţuri de 20 de lei – întreg, 15 lei – pensionar şi 10 lei – elev şi student şi pot fi achiziţionate atât de la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi de la Agenţia Teatrală, cât şi online de pe www.filarmonicaploiesti.eu.

Check Also

Olimpiada națională la disciplinele din aria curriculară “Tehnologii”,

Primăria Municipiului Ploiești și Liceul Tehnologic  „Elie Radu” Ploiești organizează, în perioada 22- 26 aprilie …

„Plantăm fapte bune în România”

„Plantăm fapte bune în România” a încheiat cel mai reușit sezon de împădurire din istoria …

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com