Home / Cultura / CONCERT SIMFONIC EXTRAORDINAR Închiderea Stagiunii Aniversare 65

CONCERT SIMFONIC EXTRAORDINAR Închiderea Stagiunii Aniversare 65

Închiderea Stagiunii Aniversare 65 a Filarmonicii “Paul Constantinescu” va fi celebrată joi, 28 iunie, printr-un concert extraordinar programat să se desfășoare la Casa de Cultură a Sindicatelor începând cu ora 19.00. Programul este unul special și cuprinde Dublul concert în la minor pentru vioară, violoncel şi orchestră, op. 102, de Johannes Brahms și Suita Simfonică “PLANETELE”, op. 32, de Gustav Holst. La pupitrul dirijoral al orchestrei noastre simfonice se va afla maestrul Alexander Walker (Marea Britanie), câștigătorul medaliei “Elgar” în anul 2017.

Remus Azoiței (vioară) și Filip Papa (violoncel) sunt soliștii invitați să deschidă evenimentul cu muzica lui Johannes Brahms. Apreciat de jurnaliștii britanici de la The Strad drept “un virtuoz incurabil cu suflet şi tehnică fabuloasă”, violonistul Remus Azoiței a primit o bursă de studii la renumita “Juilliard School” din New York, la finalul stagiului obţinând distincţia “Master of Music”. La rândul său, Filip Papa este fondatorul renumitului Cvartet “Ad libitum” și este apreciat drept unul dintre cei mai valoroși violonceliști români.

În cea de-a doua parte a serii vă invităm la un program inedit, pe parcursul căruia veți putea urmări proiecții cu imagini unice realizate de NASA în spațiu. Britanicul Gustav Holst a încercat să descrie planetele cu ajutorul muzicii în suita THE PLANETS. Lucrarea, pe care a compus-o între anii 1914 şi 1916, cuprinde şapte părţi, fiecare dintre acestea fiind dedicată unei planete din sistemul nostru solar: Marte – “Aducătorul Războiului”, Venus – “Aducătoarea Păcii”, Mercur – “Mesagerul Înaripat”, Jupiter – “Aducătorul Bunei Dispoziţii”, Saturn – “Aducătorul Senectuţii”, Uranus – “Magicianul” şi Neptun – “Misticul”. Suita

simfonică “PLANETELE” este cea mai cunoscută dintre creațiile lui Holst și, din câte se pare, la baza sa a stat pasiunea pentru astrologie şi nu pentru astronomie. Alături de orchestra simfonică, pe scenă va urca și Corul Ascendis, ansamblul cameral format din tineri muzicieni cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, absolvenți ai Universității Naționale de Muzică din București. Ascendis a luat naștere la inițiativa dirijorului Eduard Dinu, fost coordonator al Corului Regal.

Evenimentul de joi, 28 iunie, încheie Festivalul „ZILELE FILARMONICII 65″ şi este inclus în Proiectul „România 100 – Sărbătorim Împreună”, inițiat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Biletele se găsesc la Casa de Bilete a Filarmonicii, Agenţia Teatrală și on-line pe www.filarmonicaploiesti.eu la preţuri de 30 de lei – întreg, 20 lei – pensionar şi 10 lei – elev şi student.

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com