Home / Actualitate / Consiliul Județean Prahova au ajuns la un acord cu Veolia Energie Prahova privind prelungirea contractului de furnizare a energiei termice.

Consiliul Județean Prahova au ajuns la un acord cu Veolia Energie Prahova privind prelungirea contractului de furnizare a energiei termice.

Primăria Municipiului Ploiești și Consiliul Județean Prahova au ajuns la un acord cu Veolia Energie Prahova privind prelungirea contractului de furnizare a energiei termice.

 

Primarul Municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre și președintele Consiliului Județean Prahova, domnul Bogdan Toader, au ajuns la un acord de principiu cu reprezentanții operatorului Veolia Energie Prahova privind prelungirea contractului în vigoare, de furnizare a energiei termice și a apei calde, pe o perioadă de 3 ani și 14 zile, termenul scadent fiind 15 mai 2022.

 

Aceasta era una dintre recomandările din „Studiul de oportunitate privind gestiunea serviciului de alimentare cu energie termică produs în mod centralizat în sistem producție – transport – distribuție la nivelul județului Prahova pentru Municipiul Ploiești” realizat de consultantul RomCapital Invest SA.

 

Decizia privind prelungirea contractului va fi validată în ședințele succesive ale Consiliului Local al Municipiului Ploiești și Consiliului Județean Prahova, ce urmează să aibă loc astăzi, 9 aprilie 2019.

 

În urma celor două ședințe, prețul gigacaloriei va fi de 237,35 lei + TVA, până la aprobarea unui nou tarif, conform noii formule de calcul stabilite de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), așa cum presupune legislația în vigoare.

 

Primăria Municipiului Ploiești și Consiliul Județean Prahova își arată disponibilitatea de a suporta, prin subvenție, costurile pentru populație, generate de creșterea prețului gigacaloriei, în conformitate cu noul contract, astfel încât facturile pentru consumatorii casnici să nu crească.

Cuantumul subvențiilor va fi stabilit în ședințe succesive de Consiliu Local și Consiliu Județean, odată cu aprobarea bugetelor pe 2019 ale celor două instituții.

 

De asemenea, în noul contract, se regăsește obligativitatea Veolia Energie Prahova de a face investiții de 17 milioane de lei și lucrări de mentenanță de 10 milioane de lei, care au ca scop: scăderea nivelului pierderilor din sistem.

 

Așa cum am promis, cele două obiective asumate vor fi atinse: nu se oprește apa caldă de la 1 mai, la fel cum prețul gigacaloriei va fi subvenționat de Primărie și Consiliul Județean, pentru a nu afecta facturile plătite de ploieșteni. Nu a fost o negociere simplă, ba dimpotrivă, dar interesul ploieștenilor a fost reprezentat și protejat, iar la final am ajuns la un consens. Așa cum am spus, de fiecare dată, am negociat un contract nou cu Veolia, de data aceasta corect și pentru ploieșteni”, a declarat domnul  Adrian Florin Dobre, primarul Municipiului Ploiești.

 

 

Este bine că s-a ajuns, într-un final, la un acord care să asigure continuarea serviciului de furnizare a apei calde și căldurii în Ploiești. Consiliul Județean a fost în permanență un partener corect de discuție atât cu Primăria, cât și cu operatorul Veolia. În calitate de președinte CJ, voi susține acordarea din partea instituției pe care o conduc a unei subvenții care să contribuie, alături de suma acordată de Consiliul Local Ploiești, la o factură cât mai mică pentru ploieșteni în această iarnă”, a declarat domnul Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com