Home / Actualitate / VIDEO:Controale la mai multe antrepozite fiscale și stații de comercializare a carburanților din Ploiești și împrejurimi

VIDEO:Controale la mai multe antrepozite fiscale și stații de comercializare a carburanților din Ploiești și împrejurimi

politiaÎn această dimineață, polițiștii Direcției de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R. împreună cu cei ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Prahova au efectuat controale la mai multe antrepozite fiscale și stații de comercializare a carburanților din Ploiești și împrejurimi. 

Controalele au fost efectuate în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Financiare Prahova, Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Prahova, Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Prahova, Direcției Regionale de Metrologie Legală din Ploiești. Activitățile beneficiază de suportul Serviciului de Operațiuni Speciale Prahova și Serviciului de Acțiuni Speciale Prahova.

In vizor s-au aflat trei antrepozite fiscale autorizate și mai mule stații de comercializare a carburanților din Ploiești și împrejurimi, la activitățile de control participând peste 40 de polițiști și specialiști din cadrul celorlalte instituții angrenate.  S-a urmărit identificarea produselor și subproduselor petroliere folosite la fabricarea combustibililor și a cantităților de combustibil pentru care nu sunt deținute documente justificative privind calitatea, sau care sunt deținute în alte locații decît cele declarate conform legislației în vigoare.

Totodată, a fost urmarită respectarea condițiilor de calitate a produselor comercializate către consmatorii finali prin stațiile de comercializare a carburanților. Persoanele vizate sunt suspectate că au prejudiciat bugetul consolidat al statului prin eludarea plății taxelor și accizelor legale, urmând ca valoarea exactă a prejudiciului creeat să fie stabilită în timpul cercetărilor.

UPDATE:

În urma activităților de control efectuate au fost verificați nouă agenți economici din care 4 antrepozite fiscale produse energetice și 5 stații de distribuție carburanți.

Cu această ocazie au fost constatate două infracțiuni de evaziune fiscală, prin care s-a creat bugetului consolidat al statului un prejudiciu estimat la suma de 120.000 lei.

Pentru recuperarea prejudiciului s-a procedat la indisponibilizarea cantităților de 70 t combustibil lichid greu, 15 t combustibil lichid ușor și 15 t ulei uzat.

Totodată, au fost constatate și abateri referitoare la protecția mediului înconjurător, în sensul că doi agenți economici verificati funcționau fără a deține autorizație de mediu, fapt ce a condus la aplicarea de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 120.000 lei și s-a dispus suspendarea activității acestora pe o perioadă de 3 luni .

Pentru deficiențe constatate privitoare la activitatea de comercializare a carburanților și mărfurilor complementare au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 20.000 lei.

Pentru finalizarea verificărilor și dispunerea măsurilor legale au fost invitate la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Serviciul de Investigare a Fraudelor trei agenti economici. Se continuă verificările și la ceilalți agenti economici cu privire la legalitatea achiziționării produselor expuse la vânzare.

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com