Home / Sanatate / CUM ALEG OCHELARII DE SOARE PENTRU COPILUL MEU?

CUM ALEG OCHELARII DE SOARE PENTRU COPILUL MEU?

chii copilului sunt sensibili și în plină formare până la vârsta de doisprezece ani. De aceea trebuie să ii protejezi, chiar dacă micuțul tău refuză la început.

Cu ochelarii de soare pentru copii, aceste pericole sunt evitate și puteți lăsa copilul să se plimbe în liniște, fără să vă faceți griji!

Pentru a evita etapa dificilă de acceptare a ochelarilor de soare, asigurați-vă că îi alegeți o pereche adaptată fizionomiei, nevoilor sale și care să-l facă să uite ca nu îi placeau inițial!

 

DE CE SUNT OCHELARII DE SOARE INDISPENSABILI PENTRU COPILUL DVS?

Pe munte, razele UV sunt mai puțin filtrate (radiația crește cu 4% la fiecare 300 de metri altitudine).
Ochelari de soare sunt esențiali pentru protecția ochilor copilului din două
motive principale:
– Deoarece cristalinul (situat în spatele irisului) nu îşi termină formarea până la vârsta de 12 ani. Înainte de această vârstă, nu poate filtra toate razele UVA și UVB. Ochelari de soare oferă o protecție eficientă și evită deteriorarea ochilor copilului.
– Pentru că un copil nu este conștient de pericolul pe care soarele îl reprezintă pentru ochii lui. El poate privi soarele direct și fără să clipească. Această acțiune foarte periculoasă poate provoca o arsură a retinei dacă expunerea directă durează câteva secunde.
Cu ochelarii de soare pentru copii, aceste pericole sunt evitate și puteți lăsa
copilul să se plimbe în liniște, fără să vă faceți griji!

LENTILE DIN POLICARBONAT 100% ANTI-UV PENTRU O SIGURANŢĂ MAXIMĂ

Nu confundați clasificarea de protecție UV cu cea a categoriei lentilelor!
Indicele de protecție al unei perechi de ochelari este definit de însuși materialul lentilei, în timp ce categoria corespunde protecției împotriva efectului de orbire. Pentru a alege ochelari de soare pentru copilul dvs., este esențial ca ochelarii să fie 100% anti-UV. Acestea filtrează astfel toate razele UVA și UVB.
De asemenea, luati in considerare mai degrabă lentile din policarbonat. Acest material ultra-ușor oferă o protecție excelentă împotriva razelor ultraviolete fiind și este rezistent la impact.

Categoria trei sau patru? Ce lentilă să alegeți pentru copilul vostru?

Categoria de lentilă corespunde intensității nuanței. O lentilă de categorie 3 protejează la fel de bine împotriva razelor UV ca și o lentilă de categorie 4. Diferența constă în cantitatea de lumină pe care o filtrează și protecția împotriva orbirii.
Ochelarii de soare pentru copii de categorie 3 sunt ideali pentru plimbările și activitățile de familie pe vreme însorită. Este categoria cea mai utilizată de ochelari de soare pentru copii.

Lentilele de categorie 4 sunt recomandate pentru luminozitate extremă, cum ar fi pe mare, pe o barcă, sau în munți, pe un ghețar. În cazul în care copilul vostru utilizează ochelari de soare de categorie 4 în condiții de luminozitate
normală, i se pot părea prea întunecați și poate fi tentat sa îi îndepărteze de la ochi.

Ochelari de soare pentru copii pentru fiecare etapa a copilariei:

Cadrele de ochelari de soare diferă în funcție de vârsta copilului dumneavoastra si se adaptează la morfologia şi nevoile sale.
Obiectivul este de a oferi confortul optim de utilizare pentru micuțul vostru!

Mai puțin de 2 ani: ochelari cu montură moale
Până la 2 ani, copilul nu are o creastă nazală. Ochelarii de soare cum ar fi Baby 300 au o formă rotunjită la nas sau silicon pentru nas. Ramele flexibile din plastic sunt de preferat: se adaptează la forma fețelor și, mai presus de toate, se evită deformarea și ruperea lor.

De la 2 la 7 ani: ochelari de soare cu acoperire suplimentară și flexibili
Pentru un copil cu vârsta între 2 şi 7 ani, este recomandat să alegeți un model cum ar fi Kid 500, cu lentile mai mari, astfel încât să nu îi împiedice câmpul de vizibilitate. Suportul moale, cu formă rotunjită, trebuie să acopere și să
urmeze forma sprâncenei pentru a împiedica copilul să se uite peste ochelari. Alegeți de preferat un model care are curea pentru a evita pierderea sau scăparea ochelarilor.

Mai mult de 7 ani: ochelari de soare pentru copii ca mama și tata!
De la vârsta de 7 ani, vă puteți orienta alegerea spre ochelari mai rigizi, care sunt mai apropiați de modelele pentru adulți. Nu mai este necesar sa alegeți modele care au curea pentru a le menține pe capul copilului vostru, cu excepția cazului unui sport mai agitat, cum ar fi schiul.

Sfat!

Ajutați copilul vostru sa își păstreze ochelarii de soare la ochi: oferiți-i un model confortabil și pe gustul său.
La momentul cumpărării, lăsați-l să aleagă modelul și culoarea. El va avea doar o dorință: să poarte ochelari de soare ca un om mare!

-AMANDINE-
REDACTOR SPECIALIST ÎN OPTICĂ

Check Also

Planul pentru remedierea deficiențelor constatate la controlul efectuat de ministrul Sănătății, Sorina Pintea

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Andrei Toader, a avut joi, 4 aprilie, o întâlnire cu …

Campania Sport si Sanatate

Campania Sport si Sanatate   Asociatia Diabeticilor din Prahova va invita sambata, 6 aprilie , …

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com