Home / Actualitate / Dosar penal întocmit pentru evaziune fiscală

Dosar penal întocmit pentru evaziune fiscală

 • Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat cercetări într-un dosar penal privind o femeie de 50 de ani, din stațiunea Sinaia, bănuită de evaziune fiscală.

Din cercetări au rezultat indicii că femeia ar fi înregistrat în evidența contabilă a unei firme cheltuieli nereale în sumă de 1.130.065 lei, generate de presupusele tranzacții comerciale derulate cu 11 agenți economici.  Astfel, aceasta ar fi cauzat  bugetului de stat un prejudiciu de 434.526 lei.

Dosarul penal a fost înaintat unității de parchet cu propunere de sesizare a instanței.

 

 

Condamnat la închisoare pentru furt

 

 • Vineri, polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 3 Blejoi au depistat un bărbat de 43 de ani din comuna Bărcănești, față de care Judecătoria Ploiești a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an și 6 luni pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. A fost încarcerat în Penitenciarul Mărgineni, în vederea executării pedepsei.

 

 

Depistat de polițiști cu un indicator rutier furat asupra lui

 

Vineri seara, în jurul orei 2230, o patrulă din cadrul Postului Comunal Puchenii Mari a observat un bărbat care căra un indicator rutier pe D.J. 100 B, în apropierea Primăriei Gorgota. S-a procedat la legitimarea și stabilirea identității persoanei în cauză, constatându-se că este un localnic, în vârstă de 51 de ani. Din cercetări a rezultat că indicatorul fusese sustras din curtea primăriei

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

 

 

Amenzi în valoare de 3 100 lei aplicate în urma unei acțiuni în Obor și în Bereasca

 

 • Sâmbătă, în intervalul orar 10-13, polițiști ai Secției nr. 1 Ploiești au organizat și desfășurat o acțiune în oborul din municipiu și în cartierul Bereasca, pentru prevenirea şi combaterea activităților ilegale de comerț și a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.100 lei, au constatat patru infracțiuni de comercializare de produse purtând o marca identică sau similară cu o marcă înregistrată și au confiscat bunuri de 1.460 lei.

Prevenirea și combaterea braconajului piscicol în atenția polițiștilor din Vălenii de Munte

 

 • Sâmbătă, în intervalul orar 9-13, polițiști din cadrul Poliției orașului Vălenii de Munte au acționat pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, a transportului, colectării și comercializării ilegale a produselor și subproduselor rezultate din pescuit. La acțiune au participat 14 polițiști, patru lucrători jandarmi, un reprezentant al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură și un lucrător din cadrul D.S.V.S.A.

Au fost verificate nouă societăți comerciale, șapte persoane fizice autorizate, 11 producători și șase întreprinderi individuale, au fost controlați 26 de conducători de autovehicule și au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.355 lei.

În urma controlului efectuat la o persoană fizică autorizată cu obiect de activitate comercializarea de pește și produse de natură piscicolă, s-a constatat că oferea spre vânzare, în Piața Agroalimentară, somn procesat, fără documente de proveniență, prezentând doar documente de deținere pentru somn întreg neviscerat. Aceasta a precizat că întrucât cumpărătorii nu achiziționează pește întreg, a fost nevoită să proceseze întreaga cantitate de pește, pentru a fi vândută mai ușor.

În cauză a fost întocmit dosar penal și s-a dispus confiscarea cantității de 17,975 kg pește, ce a fost predată reprezentanților D.S.V.S.A. Prahova.

 

 

Acțiune în Băicoi

 

 • Duminică, polițiști din Băicoi au organizat și desfășurat o acţiune punctuală în târgul săptămânal, pe linia prevenirii și combaterii furturilor din buzunare, a faptelor de comerț ilicit, dar și pe linie rutieră. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.000 de lei.

 

 

11 agenți economici verificați de polițiștii Secției 3 Ploiești

 

La data de 20 aprilie, polițiști din cadrul Secției nr. 3 Ploieşti au desfășurat o acțiune în piața agroalimentară ,,Aurora Vest” și în zona parcului „Coral”, în vederea prevenirii și combaterii comerțului ilicit, a cerșetoriei și a consumului de băuturi alcoolice în locuri publice.

Au verificat 11 agenți economici și au aplicat 18 sancţiuni contravenționale, în valoare de 3.000 lei.

 

 

Acțiuni rutiere

 

 • Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au desfășurat o serie de acțiuni pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special în scopul depistării conducătorilor de autovehicule care depășesc viteza legală, precum și pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor. Au aplicat 243 de sancțiuni contravenționale (108 pentru viteză excesivă), în valoare de 79.600 lei, au reținut 19 permise de conducere și au retras trei certificate de înmatriculare.

 

 • În noaptea de 20/21 aprilie, Biroul Rutier Ploiești a organizat şi desfășurat o acțiune pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente. Astfel, polițiștii au controlat 347 de autovehicule (314 conducători fiind testați cu aparatul etilotest), iar pentru neregulile constatate au aplicat 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.540 lei (un permis reținut și trei certificate de înmatriculare retrase).

 

 • Duminică, în intervalul orar 16-1930, polițiști din cadrul aceluiași birou au acționat pe N. 1 B (în zona Parcului Constantin Stere Bucov), tot pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoanele aflate sub influența băuturilor alcoolice/substanțelor stupefiante. Au fost controlate 40 de autovehicule (35 testări etilotest) și au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.830 lei (șase permise reținute pentru alcool – contravenție).

 

 • Polițiștii din Slănic au desfășurat o acțiune rutieră pe D.J. 102, pe raza localității Vărbilău, prilej cu care au controlat 32 de autovehicule (14 conducători auto testați cu aparatul etilotest) și au aplicat 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.525 lei. Ca măsuri complementare, au reținut două permise și au retras un certificat de înmatriculare.

 

Exemple de infracțiuni rutiere:

 

Conducere a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală – cinci (două în Ploiești, câte una în Vălenii , Rîfov și Măneciu);

 

 • Conducere a unui autovehicul de o persoană care nu posedă permis – una (Măneciu).

 

 

Principalele activități desfășurate de către efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Prahova în perioada 20 – 22 aprilie a.c.:

 

 • Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat nouă acțiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 711 conducători auto și au fost controlate 101 autovehicule destinate transportului de persoane și mărfuri. Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat patru infracțiuni și 669 de contravenţii, sancționând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (272 pentru viteză excesivă; 25 pentru abateri ale pietonilor; 84 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 37 permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare auto.

 

 • De asemenea, dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. În urma activităților de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat șase infracțiuni (cinci în flagrant) și 343 de contravenții (dintre care: 144 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 131 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de030 lei. Totodată, agenții de siguranță publică au verificat 503 autovehicule și au legitimat 1.211 persoane.

 

 • În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate 23 de infracțiuni și constatate 366 de contravenții (dintre care 112 la Legea nr. 61/1991 și 220 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 272 de persoane și au fost controlate 1.460 autovehicule (186 testări alcoolscop).

 

 

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com