Home / Actualitate / Evenimente cu ocazia zilei în care Filarmonica a primit numele “Paul Constantinescu”

Evenimente cu ocazia zilei în care Filarmonica a primit numele “Paul Constantinescu”

Filarmonica “Paul Constantinescu” marchează data de 27 aprilie, ziua în care instituţia de cultură ploieşteană a primit numele compozitorului Paul Constantinescu, prin mai multe evenimente.

Astfel, de la ora 11:00, la Muzeul “Paul Constantinescu” din Ploieşti va avea loc un Recital susţinut de Brass Quintet-ul Filarmonicii “Paul Constantinescu” format din Emil Bîzgă – trompetă, Aurelian Constantin – trompetă, Liviu Săvuţă – corn, Florinel Bîrlădeanu – trombon, Mihai Luigi Corodan – tubă, urmat de o alocuţiune a domnului profesor Alexandru Bădulescu pe tema “Viaţa şi creaţia compozitorului Paul Constantinescu“. Intrarea este liberă.

Seria evenimentelor continuă de la ora 13:30 în Sala Studio “Huba Bertalan” a Colegiului de Artă ‘”Carmen Sylva” din Ploieşti. În deschidere va lua cuvântul doamna director a Colegiului de Artă ‘”Carmen Sylva” din Ploieşti, Rodica Rădulescu, apoi va urma un Recital al Cvartetului “Chronos” al Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploieşti, format din Lucian Duţă – vioara I, Iulia Bândilă – vioara a II a, Georgiana Frîncu – violă şi Andrei Frîncu – contrabas. Programul continuă cu o nouă alocuţiune, susţinută de doamna prof. univ. dr. Sanda Hîrlav Maistorovici pe tema “Compozitorul și Filarmonica Paul Constantinescu” iar în încheiere pianista Antonia Tudose, elevă a Colegiului de Artă ‘”Carmen Sylva” din Ploieşti la clasa doamnei profesor Anca Borcea, va interpreta “Joc dobrogean” – Toccata din creaţia lui Paul Constantinescu. Și la acest eveniment intrarea este liberă.

Mai târziu, de la ora 18:30 la Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploieşti va avea loc dezvelirea plăcii aniversare “Filarmonica Paul Constantinescu, 65 de ani de tradiţie în promovarea valorilor culturale“.

În final, la ora 19:00, sala “Ion Baciu” a Filarmonicii va găzdui un Recital Extraordinar susținut de pianistul de talie internaţională Horia Mihail, în cadrul turneului naţional Pianul Călător, ediția a opta. Pentru că periplul din acest an se suprapune cu cea de-a 100-a aniversare a Marii Uniri, programul va fi constitutit dintr-un „Best of” și va cuprinde Sonata “Alla turca” de Mozart, inclusă în turneul 100% Mozart din 2014, sau la fel de celebra “Sonata lunii” de Beethoven, din turneul anului 2013, dar şi o lucrare care nu a mai fost prezentată în acest context, „Kinderszenen” de Robert Schumann. În final, surpriza vine cu „Rapsodia Română’” nr. 1, în transcripţia pentru pian a lui George Enescu însuşi. „O aniversare reprezintă – în afară de sărbătoare și bucurie – un moment de reflecție, în care ne analizăm, cântărim ce a fost bine, ce a fost rău, ne evaluăm prezentul şi să ne gândim cum vom aborda timpul care vine. Sunt convins că mulți dintre români abordează acest moment, „România – 100”, într-un mod cât se poate de coerent, pragmatic, încărcând să evite efuziuni care uneori nu își au rostul. Momentul 1918 este crucial pentru dezvoltarea României ca un stat național unitar, poate cel mai important eveniment din istoria națiunii noastre.”, declara Horia Mihail.

Biletele pentru acest Recital Extraordinar sunt puse déjà în vânzare, și pot fi achiziționate de la casa de bilete a Filarmonicii, la prețuri de 20 lei (întreg), 15 lei (pensionar) și 10 lei (elev/student), sau online, de pe www.filarmonicaploiesti.eu.

 

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com