Home / Actualitate / FOTO: Turiști blocați la Telegondola Sinaia ? Vezi intervenția de salvare spectaculoasă a jandarmilor montani după scenariul unui exercițiu de pregătire bine executat!

FOTO: Turiști blocați la Telegondola Sinaia ? Vezi intervenția de salvare spectaculoasă a jandarmilor montani după scenariul unui exercițiu de pregătire bine executat!

Vântul puternic şi ceaţa au fost factori determinanţi pentru oprirea instalaţiilor pe cablu la Sinaia, marţi 20 octombrie a.c. Instructorii Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia au fost solicitaţi să intervină pentru a evacua persoanele blocate în Telegondola Sinaia, spre Cota 1400. Acesta a fost scenariul unui exerciţiu de pregătire a unei intervenţii de salvare.

Marţi, 20 octombrie a.c., instructorii Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia au efectuat un exerciţiu de salvare-evacuare din Telegondola Sinaia, în baza unui plan de colaborare cu SC Transport Urban SRL Sinaia.

Astfel, în baza planului de colaborare, conform legislaţiei în vigoare, instructorii Centrului acţionează pentru salvarea şi evacuarea persoanelor blocate în telescaun sau telegondola din Sinaia, în cazul unor avarii sau opririi mijloacelor de transport pe cablu datorită condiţiilor meteo.

[zooeffect AsFABDdFXY2X]

Pentru ca echipele de salvare-evacuare să intervină rapid şi eficient, periodic se planifică şi se execută acest tip de exerciţii comune. Echipa principală este formată din lucrători autorizaţi de la societatea deţinătoare a mijlocului respectiv de transport, iar în sprijinul lor intervin echipe de la Salvamont şi Jandarmeria montană.

Echipele sunt formate din patru salvatori, având fiecare responsabilităţi diferite. Ei acţionează de pe pilon, de unde se lansează un salvator spre telegondolă, montează un dispozitiv de coborâre pentru persoanele blocate în mijlocul de transport pe cablu, după care, acestea, vor fi coborâte una câte una şi vor fi preluate de un membru al echipei de salvare, situat în partea de jos a mijlocului de transport şi direcţionate spre o zonă sigură. În cazul unor accidente, victimele sunt coborâte cu targa până la zona unde pot fi preluate de o ambulanţă.

Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia este o instituţie militară de formare continuă destinată să asigure formarea, specializarea şi perfecţionarea pregătirii personalului operativ din structurile specializate subordonate Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a personalului din celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne cu atribuţii specifice şi a structurilor similare ale statelor cu care Jandarmeria Română sau Ministerul Afacerilor Interne au încheiate protocoale de cooperare, în domeniul tehnicilor montane: schi, alpinism, căutare-salvare-evacuare, acordarea primului ajutor de bază.

În conformitate cu Ordinul Inspectorului General al Jandarmeriei Române, pentru eficientizarea activităţii structurilor montane ale Jandarmeriei Române, în scopul desfăşurării cu operativitate a intervenţiei structurilor specializate pentru căutarea – salvarea – evacuarea persoanelor aflate în pericol în mediul montan, Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, acordă sprijin structurilor montane competente teritorial, când evenimentul produs în zona de responsabilitate depăşeşte capabilităţile efective proprii implicate în operaţiunile de salvare.

Sursa: Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia – Relaţii Publice

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com