Home / Actualitate / GALERIE FOTO: Ai rămas blocat în telegondola din Sinaia? Află cine și cum te salvează!

GALERIE FOTO: Ai rămas blocat în telegondola din Sinaia? Află cine și cum te salvează!

Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia a încheiat pentru anul 2015  un plan de colaborare cu SC Transport Urban SRL Sinaia, în baza căruia instructorii centrului acţionează pentru salvarea şi evacuarea persoanelor blocate în telescaun sau telegondola din Sinaia, în cazul unor avarii sau opririi mijloacelor de transport pe cablu din cauza condiţiilor meteo, conform legislaţiei în vigoare.

La începutul acestei săptămâni, instructorii Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia şi personalul SC Transport Urban SRL Sinaia au desfăşurat la Telegondola Sinaia un exerciţiu de salvare a persoanelor aflate în dificultate în mijloacele de transport pe cablu.

La exerciţiu au fost prezenţi studenţi de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Departamentul Jandarmi, care se află pentru o săptămână la C.P.P.C.J.M. Sinaia pentru un stagiu de documentare şi informare.

Acest tip de antrenament este recomandat a se desfăşura de cel puţin două ori pe an, pentru ca echipele de salvare să fie în măsură să intervină eficient.

La instalaţiile de transport pe cablu, echipa principală este formată din lucrători autorizaţi de la societatea deţinătoare a mijlocului respectiv de transport, iar în sprijinul lor intervin echipe de la Salvamont şi Jandarmeria montană.

[zooeffect AYCAvQcjnaHj]

Fiecare instalaţie (telecabină, telescaun, telegondolă) are kit-urile de salvare în funcţie de conformaţia terenului. În caz de urgenţă, misiunea este împărţită pe echipe, fiecare dintre acestea având în doatre un kit de intervenţie.

Pentru acţiunea de salvare, echipele acţionează de pe pilon şi se lansează spre telegondolă unde se montează un dispozitiv de coborâre pentru persoanele blocate în mijlocul de transport pe cablu. Acestea  vor fi coborâte una câte una, fiind preluate de către un salvator situat în partea de jos a mijlocului de transport.

Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia este o instituţie militară de formare continuă destinată să asigure formarea, specializarea şi perfecţionarea pregătirii personalului operativ din structurile specializate subordonate Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a personalului din celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne cu atribuţii specifice şi a structurilor similare ale statelor cu care Jandarmeria Română sau Ministerul Afacerilor Interne au încheiate protocoale de cooperare, în domeniul tehnicilor montane: schi, alpinism, căutare-salvare-evacuare, acordarea primului ajutor de bază.

În conformitate cu Ordinul Inspectorului General al Jandarmeriei Române, pentru eficientizarea activităţii structurilor montane ale Jandarmeriei Române, în scopul desfăşurării cu operativitate a intervenţiei structurilor specializate pentru căutarea – salvarea – evacuarea persoanelor aflate în pericol în mediul montan, Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, acordă sprijin structurilor montane competente teritorial, când evenimentul produs în zona de responsabilitate depăşeşte capabilităţile efective proprii implicate în operaţiunile de salvare.

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com