Home / Actualitate / GALERIE FOTO: Localitățile prahovene afectate de ploile din ultima perioadă, la mâna lui Dragnea. CJ PH cere bani de la Guvern pentru refacerea pagubelor provocate.

GALERIE FOTO: Localitățile prahovene afectate de ploile din ultima perioadă, la mâna lui Dragnea. CJ PH cere bani de la Guvern pentru refacerea pagubelor provocate.

În perioada 18 aprilie  – 30 aprilie 2014, teritoriul judeţului Prahova a fost traversat de o succesiune de fronturi atmosferice care au determinat căderi însemnate de precipitaţii sub formă de ploaie.

Fenomenele hidrometeorologice au condus la creşteri de debite pe cursurile de apă, cu depăşiri ale cotelor de apărare pe râurile Teleajen, Cricovul Sărat, Prahova şi Doftana. De asemenea, ca urmare a precipitaţiilor abundente în mai multe zone ale judeţului Prahova au fost înregistrate alunecări de teren ce pun în pericol construcţiile din zonă.

Au fost afectate drumuri judeţene, drumuri comunale, poduri, podeţe, traversări pietonale, apărări de mal, case, anexe gospodăreşti, etc. Totodată, în mai multe localităţi s-au înregistrat alunecări de teren care au pus în pericol mai multe gospodării. În total au fost afectate 27 de localităţi din judeţ.

La nivelul  Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au fost luate măsuri în vederea diminuării efectelor negative datorate calamităţilor naturale.

Unităţiile administrativ teritoriale se confruntă cu o lipsă acută de fonduri din cauza resurselor insuficiente ale bugetelor locale, ceea ce  împiedică alocarea unor sume de bani în vederea finanţării cheltuielilor de refacere a infrastructurii afectate de calamităţiile naturale.

În acest sens Consiliul Judeţean Prahova împreună cu Instituţia Prefectului Prahova a înaintat Guvernului un Proiect de Hotârâre privind alocarea sumei de 26479 mii lei din Fondul de Intervenţie, pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse în Judeţul Prahova, din care 9.805 mii pentru Consiliul Judeţean Prahova, iar 16674 mii lei pentru  primăriile afectate de calamităţi.

 Localităţile propuse pentru alocarea de fonduri sunt: Adunati, Bertea, Boldeşti-Scăieni, Breaza, Cărbuneşti, Câmpina, Chiojdeanca, Cornu, Gornet, Izvoarele, Podenii Noi, Poiana Câmpina, Proviţa de Sus, Salcia, Şotrile, Ştefeşti, Telega, Valea Călugărească, Vâlcăneşti.

[zooeffect AwMAlqLpeqNI]

Pentru punerea în siguranţă a drumurilor judeţene DJ 214 Brebu – Pietriceaua (km 7+900); DJ 235 (Lapoş – km 2+250); DJ 234 (Sângeru zonele km 12+470,km 13+770); DJ 102 Izvoarele (zonele km 48+500, km 49+000, 51+500); DJ 100E (Scorţeni, km 7+500); DJ 100E (Telega, punct Gradiniţa 2, punct Biserica 2); DJ 234 (Chiojdeanca punct Fatu), Consiliul Judeţean Prahova a alocat suma de 350.000 lei.  Procedurile de achiziţie pentru aceste lucrări sunt în curs de derulare.

Sursa: CJ Prahova

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com