Home / Cultura / Incredibil TOP 10 cele mai inteligente animale.

Incredibil TOP 10 cele mai inteligente animale.

TOP 10 cele mai inteligente animale.

Te-ai intrebat vreodata care sunt cele mai inteligente animale de pe planeta? Sigur, cainii sunt destul de intuitivi, dar alte animale au capacitati mult mai dezvoltate decat cel mai bun prieten al omului. De fapt, numarul 1 s-ar putea sa te surprinda.

10.Elefantii

#10: Elefantii

Claudia Paulussen/Shutterstock.com
Cu un creier de 5 kilograme, nu ar trebui sa ne surprinda faptul ca elefantii se numara printre cele mai inteligente animale din lume. Acestia pot deprinde comportamente noi, pot folosi instrumente, pot imita sunete si au capacitate empatica

9: Gorilele

#9: Gorilele

Onyx9/Shutterstock.com
Spre deosebire de cimpanzei, carora le place la nebunie sa imite comportamentul celor din jur, gorilele sunt mai calme si rezervate. Oamenii de stiinta inca nu pot cadea de acord daca gorilele sunt constiente de sine, dar un lucru este cert: acestea pot folosi limbajul semnelor pentru a comunica.

8: Pisicile

#8: Pisicile

andrewpotter4/Shutterstock.com
Pisicile sunt cunoscute pentru personalitatea lor puternica si indiferenta cu care trateaza foarte multe lucruri. Din aceasta cauza, oamenilor de stiinta le este foarte greu sa le masoare inteligenta. Dar, cei mai multi par sa fie de acord ca pisicile sunt cel putin la fel de inteligente ca si cainii.

7: Delfinii

#7: Delfinii

Irina No/Shutterstock.com
Delfinii au capacitati extraordinare. Nu numai ca pot invata comportamente noi, dar sunt in stare sa se recunoasca in oglinda.

6: Urangutanii

#6: Urangutanii

Alessandro Bonora/Shutterstock.com
Impartim cu urangutanii peste 97% din materialul genetic. De fapt, urangutanii pot suferi de aceleasi boli ca si oamenii, precum tuberculoza, hepatita B sau boli de inima. Un caz celebru este cel al puiului Chantek, respins de mama si crescut de oameni. La doar 9 luni, acesta invatase sa rosteasca anumite cuvinte. Ba, chiar era capabil sa si minta.

5: Vacile

#5: Vacile

Kraipet Sritong/Shutterstock.com
Vacile par animale placide, preocupate doar de rumegarea ierbii. Dar, oamenii de stiinta au observat ca acestea au o capacitate extraordinara de a rezolva probleme. In plus, au si o inteligenta emotionala foarte dezvoltata. Vacile isi fac griji pentru viitor si au prieteni apropiati, le fel ca si inamici.

4: Corbii

#4: Corbii

Piotr Krzeslak/Shutterstock.com
Oamenii de stiinta au observat ca aceste pasari folosesc logica pentru a rezolva probleme. De fapt, unele abilitati ale corbilor le depasesc pe cele ale primatelor.

3: Soarecii

#3: Soarecii

Monique Guilbault/Shutterstock.com
Cu un raport greutate-creier similar cu cel al oamenilor, soarecii sunt considerati extrem de inteligenti. Aceste creaturi mici sunt sociale, curioase, jucause si afectuoase.

2: Orcile

#2: Orcile

Elise Lefran/Shutterstock.com
Doar elefantii si oamenii mai traiesc in societati atat de complexe ca cele construite de orci. Balenele ucigase au abilitati de comunicare extrem de avansate. Acestea folosesc dialecte pentru a transmite informatia de la o generatie la alta.

10: Porcii

#10: Porcii

krumanop/Shutterstock.com
In urma mai multor teste, oamenii de stiinta au observat ca porcii sunt mai inteligenti decat cainii, ba chiar pot rezolva unele probleme mai bine decat cimpanzeii. In plus, porcii au o memorie excelenta, pot recunoaste simboluri si au capacitate empatica.

Check Also

Filarmonica ploieșteană a lansat Virtual Concert Hall

Filarmonica ploieșteană a lansat Virtual Concert Hall

Filarmonica ploieșteană a lansat Virtual Concert Hall Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești a lansat astăzi Virtual …

Olimpiada națională la disciplinele din aria curriculară “Tehnologii”,

Primăria Municipiului Ploiești și Liceul Tehnologic  „Elie Radu” Ploiești organizează, în perioada 22- 26 aprilie …

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com