Home / Evenimente / INFRACTIUNI IN PRAHOVA

INFRACTIUNI IN PRAHOVA

Dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire a unui minor în scopul  cerșetoriei

 

 • În jurul orei 23, în timp ce executa serviciul de patrulare pe B-dul Republicii din municipiul Ploieşti, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secției de Poliție nr. 2 a depistat o femeie de 35 ani, care însoţită fiind de trei fetițe minore – cea mai mare având 10 ani, iar cea mai mică un an, apela la mila trecătorilor, solicitând diverse sume de bani.

A fost condusă la sediul secţiei împreună cu copii, iar, din cercetări a rezultat că s-ar fi deplasat de mai multe ori cu copiii pentru a cerși.

I s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire a unui minor în scopul  cerșetoriei

Delicte silvice

 

 • Polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 9 Puchenii Mari au depistat un bărbat de 29 de ani, din comuna Bărcănești, în timp ce transporta material lemnos cu un atelaj hipo, fără să aibă documente de proveniență. Din cercetări a rezultat că ar fi tăiat și sustras lemnele respective dintr-o pădure de pe raza comunei Puchenii Mari. Totodată, au mai fost depistați încă doi consăteni de-ai acestuia – în vârstă de 46, respectiv 24 de ani – aflați în aceeași situație. În urma cubajului materialului lemnos de către un specialist silvic, pentru primul a rezultat cantitatea de 2,9 m3, iar pentru ceilalți doi 2,7 m3, acesta fiind ridicat în vederea confiscării și predat în custodia Ocolului Silvic Ploiești.

Din cercetările efectuate, s-a constatat că faptele celor trei constituie infracțiuni, deoarece prejudiciul total produs este de 27,9 ori mai mare decât prețul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior, în valoare de 5.548 lei. În cursul zilei de ieri, s

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, urmând ca la finalizarea cercetărilor acesta să fie înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești cu soluție procedurală.

 • În jurul orei 16, un echipaj din cadrul Poliției Orașului Breaza a găsit o cioată rezultată din tăierea unui arbore de specie gorun, cu diametrul la cioată de 79 cm, situat grădină proprietate privată. În același timp, în apropiere au depistat și doi localnici, care aveau topoare asupra lor și două atelaje hipo, goale. Materialul lemnos a fost lăsat în custodia pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Sinaia, iar în cauză s-a întocmit un dosar penal pentru comiterea unei tentative la infracțiunea de furt. Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Poliţiei oraşului Breaza.

 

 

 

Acțiuni desfășurate ieri

În cursul zilei de ieri, polițiști ai Biroului Drumuri Naționale și Europene au acționat pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special în scopul depistării cazurilor de neutilizare a centurii de siguranță, de folosire a telefoanelor mobile în timpul conducerii

 • și de nerespectare a regimului legal în domeniul transportului de persoane. Au fost aplicate 123 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 29.000 lei, și au fost reținute patru permise de conducere.

 

 • În intervalul orar 08-11, efectivele Secției de Poliție Rurală nr. 11 au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de risc rutier pe raza de competență. Astfel, au controlat 37 de autovehicule (trei transporturi de material lemnos), au legitimat 44 de persoane și au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, a căror valoare a fost 4.785 lei.

 

 • În intervalul 11 – 13, polițiști ploieșteni din cadrul Secției nr. 1 au organizat o acțiune în zona Halelor Centrale, în scopul prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale de comerţ și pentru combaterea fenomenelor cu impact stradal, la care au fost angrenate efective de investigații criminale și ordine publică, precum și lucrători jandarmi. Au fost legitimate 33 de persoane, controlați 14 agenți economici și aplicate 37 de sancţiuni contravenționale, în valoare totală de 12.155 lei. Totodată, polițiștii au ridicat în vederea confiscării mărfuri în valoare de 320 lei.

 

 • O acțiune similară a fost desfășurată și la nivelul Secției de Poliție nr. 4 Ploiești în zona Pieței ”1 Decembrie 1918”, între orele 15 și 17. Cu acest prilej, au fost legitimate 23 de persoane (două avertizate), controlate trei autovehicule și au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, a căror valoare a fost de 2.080 lei. De asemenea, au fost confiscate două telefoane mobile, în valoare de 700 lei.

 

Tot ieri, în intervalul orar 17-19, la nivelul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Câmpina s-a organizat o acțiune în scopul verificării îndeplinirii condițiilor legale de comercializare la societățile comerciale de pe raza comunei Valea Doftanei, respectarea legislației pe linia comercializării, desfacerii și consumului de băuturi alcoolice. La aceasta au participat 30 de polițiști din cadrul Poliției Municipale Câmpina, a secțiilor rurale arondate, precum și din cadrul Serviciului de Investigare

 • magazine și o pensiune) și 31 autovehicule (două transporturi de material lemnos); legitimate 73 de persoane (6 conduse la sediul poliției) și au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenționale, în valoare totală de 32.600 lei. De asemenea, au fost confiscate mărfuri a căror valoare a fost de 1.750 lei.

 

 • Între orele 9 și 11, s-a organizat o acțiune pe linie de ordine publică și siguranță rutieră pe raza de competență a Secției de Poliție Rurală nr. 9 Puchenii Mari. Au fost controlate două societăți comerciale și 43 de autovehicule (7 testări etilotest); legitimate 48 de persoane (două conduse la sediul poliției) și au fost aplicate 16 sancţiuni contravenționale în valoare de 4.270 lei.

 

 

 

Exemple de infracțiuni rutiere:

 

 • Conducere a unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice – una (Ploiești).
 • Principalele activități desfășurate de către efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Prahova în ultimele 24 de ore: 
  • Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat cinci acțiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 162 de conducători auto și au fost controlate 100 de autovehicule destinate transportului de persoane și mărfuri. Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat 307 contravenţii, sancționând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (31 pentru viteză excesivă; 11 pentru abateri ale pietonilor; 103 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 13 permise de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare auto.

   

  • De asemenea, dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. În urma activităților de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat patru infracțiuni (trei în flagrant) și 139 de contravenții (dintre care: 53 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 50 la O.U.G. nr. 195/2002, 7 la Legea nr. 12/1990 etc.), în valoare totală de 43.030 lei. Totodată, agenții de siguranță publică au verificat 180 de autovehicule și au legitimat 472 de persoane.

   

  • În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate 15 infracțiuni, constatate 148 de contravenții (dintre care 40 la Legea nr. 61/1991 și 91 la O.U.G. nr. 195/2002) și organizate două acțiuni. De asemenea, au fost legitimate 835 persoane și au fost controlate 513 de autovehicule (47 testări alcoolscop).

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com