Home / Actualitate / Județele Dolj, Ilfov și Prahova au atins ținta de 20.0000 de semnături pentru inițiativa Fără Penali în funcții publice

Județele Dolj, Ilfov și Prahova au atins ținta de 20.0000 de semnături pentru inițiativa Fără Penali în funcții publice

Inițiativa Fără Penali în funcții publice mai are nevoie de 50.000 de semnături din 10 județe din țară pentru a ajunge în Parlament. Județele Dolj, Ilfov și Prahova au atins ținta impusă de lege de 20.000 de semnături.

“Mulți dintre cei care au semnat mi-au spus că nu cred că vom reușit în Dolj, că județul nostru e roșu, că oamenii au ajuns dependenți de acest sistem nenorocit creat de penali. Am reușit să strângem 20 000 datorită oamenilor care s-au implicat: voluntari, familii care s-au mobilizat, oameni care s-au organizat sa strângă semnături. Toti aceștia au dărâmat miturile false: oamenii de aici sunt curajoși, nu se lasă supuși, sunt gata să lupte. Penalii care au sărăcit Craiova și Doljul au de ce să se teamă. Vom rămâne în stradă până la sfârșitul lui august astfel încât toți cei care doresc să semneze să aibă posibilitatea să o facă și să avem o rezervă pentru cazul probabil în care primăriile ostile ne vor invalida semnăturile. Mă aștept ca penalii sa încerce orice ca să ne oprească”, a declarat Adrian Claudiu Prisnel, deputat USR de Dolj.

Strângerea de semnături în județe precum Ilfovul a fost o mare provocare în condițiile în care nu sunt orașe mari, iar voluntarii au fost nevoiți să meargă prin comune și sate ca să popularizeze inițiativa.

“Datorită structurii sale geografice și a faptului că în Ilfov locuiesc foarte mulți cetățeni cu buletin de București, strângerea de semnături în acest județ a fost o provocare foarte mare. Cu toate acestea, voluntarii din Ilfov s-au mobilizat extraordinar, au stat în stradă în fiecare zi din aprilie până astăzi ca să transmită un mesaj ferm: nu mai vrem penali în funcții publice!”, transmite Cornel Zainea, deputat USR de Ilfov.

În toate cele trei județe strângerea de semnături va continua pentru că există riscul ca primăriile să nu valideze toate listele și inițiativa să fie blocată.

“Județul Prahova a strâns peste 22.000 de semnături, însă nu ne oprim. Toate semnăturile sunt importante. Au mai rămas două săptămâni de luptă. Prahovenii s-au mobilizat extraordinar, atât cetățenii cât și voluntarii care au venit să ne ajute. Împreună am reușit să dăm mesajul că județul Prahova nu vrea persoane condamnate în funcții publice”, a precizat Magdalena Trofin, coordonatoarea inițiativei din județul Prahova.

Pentru a strânge restul de 50.000 de semnături, voluntarii Fără Penali alături de parlamentarii USR au plecat într-o caravană prin țară care va dura două săptămâni, între 1-16 august. Caravana are două rute: una prin Oltenia și Ardeal, și va include județele Argeș, Prahova, Dolj, Hunedoara, Alba, Mureș, și cealaltă prin județele din Muntenia și Moldova precum: Tulcea, Galați, Bacău, Vaslui, Neamț, Suceava.

Potrivit Legii 189/1999, inițiativa are nevoie de 500.000 de semnături, dintre care 20.000 să provină din cel puțin 21 de județe din țară, strânse în șase luni de la publicarea în Monitorul Oficial.
Județele care sunt cel mai aproape de ținta de 20.000 și mai au nevoie semnături sunt: Alba, Argeș, Bacău, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Neamț, Suceava, Tulcea, Vaslui. Județele care au atins ținta de 20.000 de semnături sunt: București, Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Iași, Ilfov, Prahova, Sibiu, Timiș.

Inițiativa propune ca articolul 37 din Constituție, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, cel de-al treilea, având următorul conținut: “Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.”

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com