Home / Actualitate / ” LECTII CU NICHITA ”

” LECTII CU NICHITA ”

Concursului național cu participare internațională  ”LECȚII CU NICHITA”, ediția a VIII-a, în cadrul unei festivități, care a avut loc în amfiteatrul Colegiului „Nichita Stănescu”.

 

La eveniment a fost invitat și poetul Nicolae Băciuț, care l-a cunoscut personal pe marele Nichita Stănescu și care a fost premiat de municipalitate în edițiile anterioare ale festivalului dedicat “

“îngerului blond” al literaturii române.

La actuala ediție a concursului au participat 398 de copii din aproape toate județele țării, precum și din afara țării, respectiv din Rusia, Italia, Polonia, Turcia și Letonia.

 

Inițiat de cadrele didactice ale Colegiului National „Nichita Stănescu”, proiectul își propune să ofere cadrul propice pentru ca un număr impresionant de tineri, cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani, din țară și din străinătate, să își folosească imaginația și puterea creatoare pentru a realiza lucrări originale, pornind de la operele poetului Nichita Stănescu.

 

Perioada de derulare a proiectului este de opt luni, având ca vârf luna martie, când, în contextul festivalului dedicat Îngerului Blond al poeziei românești, sunt decernate premiile pentru cele mai bune creații ale elevilor din fiecare domeniu: desen, film, fotografie și traducere – engleză, franceză, germană.

 

Această activitate concurs, care propune tinerilor din țară și din alte țări o incursiune în opera celui mai mare poet modern al României, a reunit la ediția de anul acesta, la secțiunea desen, 171 participanți, la secțiunea film 7 echipaje, la fotografie 88 participanți, iar la secțiunea traducere un număr de 125 elevi.

 

Premiile oferite câștigătorilor de către municipalitate au fost în valoare de 5000 lei.

 

 

           

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com