Home / Evenimente / Material lemnos, fără documente de proveniență și însoțire

Material lemnos, fără documente de proveniență și însoțire

 • Ieri, în jurul orei 17, polițiști din Vărbilău au surprins trei localnici în timp ce transportau, prin târâre, cu ajutorul cailor, material lemnos, fără documente de proveniență și însoțire.

Din verificările efectuate, a rezultat că materialul lemnos provine din tăierea a patru arbori nemarcați silvic din pădurea administrată de Ocolul Silvic Slănic, Punctul Valea Argilei.

Totodată, s-a constatat faptul că unul dintre cei trei a mai fost sancționat contravențional în ultimele 6 luni pentru o faptă similară. A fost întocmit proces-verbal de depistare și a fost înaintată Ocolului Silvic Slănic o adresă, în vederea comunicării valorii materialului lemnos tăiat ilegal, pentru a se stabili încadrarea juridică a faptei. A fost ridicat în vederea confiscării un motoferăstrău mecanic folosit la comiterea faptei și hamurile cailor, iar materialul lemnos a fost lăsat în custodie Ocolului Silvic Slănic.

 

Acțiuni rutiere desfășurate de polițiști

 

 • Polițiști din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene au acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente. Au aplicat 79 de sancțiuni contravenționale (55 pentru viteză excesivă), în valoare de 34.510 lei, au reținut șapte permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare auto.

Exemple de infracțiuni rutiere:

 

Conducere a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie

 • alcoolică în sânge peste limita legală – două (Băicoi);
 • Conducere a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis – una (Păcureți);
  • Conducere a unui autovehicul neînmatriculat – una (Păcureți).

   

   

  Principalele activități desfășurate de către efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Prahova în ultimele 24 de ore:

   

  • Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat trei acțiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 123 de conducători auto și au fost controlate 59 de autovehicule destinate transportului de persoane și mărfuri. Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat două infracțiuni și 189 de contravenţii, sancționând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (86 pentru viteză excesivă; nouă pentru abateri ale pietonilor; 14 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 13 permise de conducere și au fost retrase cinci certificate de înmatriculare auto.

   

  De asemenea, dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. În urma activităților

  • de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat 86 de contravenții (dintre care: 32 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 44 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de190 lei. Totodată, agenții de siguranță publică au verificat 168 de autovehicule și au legitimat 416 persoane.

   

  • În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate nouă infracțiuni și constatate 130 de contravenții (dintre care 40 la Legea nr. 61/1991 și 83 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 823 de persoane și au fost controlate 480 de autovehicule (80 testări alcoolscop).

   

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com