Home / Actualitate / MINIVACANȚA DE 1 MAI, ÎN SIGURANȚĂ update

MINIVACANȚA DE 1 MAI, ÎN SIGURANȚĂ update

Poliția Prahova a fost la datorie, pe toată perioada minivacanței de 1 Mai, astfel încât întreaga comunitate să se bucure în liniște și siguranță de aceste zile.  

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat peste 100 de infracțiuni, au aplicat peste 2.400 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 1.100.000 de  lei. 

 

În perioada 27 aprilie – 1 mai a.c., peste 350 de polițiști au acționat, zilnic, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

 

În această perioadă, pentru menținerea ordinii şi siguranţei publice, polițiștii au intervenit la peste 600 de evenimente, aproape 400 sesizate prin 112.

 

În urma acțiunilor desfășurate, polițiștii au constatat peste 100 de infracțiuni, dintre care aproape 30 contra persoanei, aproape 30 contra patrimoniului, 18 la regimul siguranței rutiere, restul fiind alte genuri de infracțiuni.

 

De asemenea, au fost surprinse în flagrant delict 13 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni și a fost depistată o persoană urmărită.

 

Polițiștii au intervenit și au aplicat 2412 sancţiuni contravenţionale, dintre care 404 la Legea nr. 61/1991 a ordinii și liniștii publice, 146 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 5 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, restul fiind la alte acte normative.

 

În urma acțiunilor pentru prevenirea accidentelor rutiere și salvarea de vieți, au fost aplicate 1 730 de sancțiuni la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice (606 pentru viteză  și 47 pentru consum de alcool).

 

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de peste 1.177.846 de lei, iar a bunurilor confiscate de peste 21.193 de lei.

Condamnat la închisoare pentru conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice

 

 • Vineri, polițiști de investigații criminale din cadrul inspectoratului au depistat un bărbat din comuna Târgșoru Vechi față de care Judecătoria Ploiești a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului. A fost încarcerat în Penitenciarul Mărgineni.

 

 

Bănuit că ar fi tăiat ilegal și sustras arbori

 • La data de 27 aprilie, în jurul orei 1830, polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 1 Apostolache au identificat un bărbat din comuna Chiojdeanca care, cu o zi înainte, ar fi tăiat ilegal și a sustras doi arbori esență salcâm dintr-o pădure aparținând Ocolului Silvic Verbila.

A fost sancționat contravențional cu o amendă de 200 de lei, iar  materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și a fost lăsat în custodia unui pădurar din cadrul ocolului silvic.

 

 

Verificări la 71 de agenți economici soldate cu 76 de sancțiuni contravenționale

 

 • Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat acțiuni pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, premergător și pe timpul Zilei Internaționale a Muncii și Zilei Internaționale a Tineretului. Astfel, au verificat 71 de agenți economici, iar pentru neregulile constatate au aplicat 76 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 468.000 lei. De asemenea, au confiscat produse alimentare și nealimentare, în valoare de 17.110 lei.3 dosare penale întocmite pentru comercializare de produse purtând o marca identică sau similară cu o marcă înregistrată

   

  • Sâmbătă, în intervalul orar 10-13, polițiști ai Secției nr. 1 Ploiești au organizat și desfășurat o acțiune în Oborul din municipiu și în cartierul Bereasca, pentru prevenirea şi combaterea activităților ilegale de comerț.

  Au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.500 lei, au constatat trei infracțiuni de comercializare de produse purtând o marca identică sau similară cu o marcă înregistrată și au confiscat bunuri de 560 lei.

   

  Control privind sistemele de securitate

   

  • În noaptea de 27/28 aprilie, polițiști din cadrul Secției nr. 4 Ploiești au efectuat un control ce viza sisteme de securitate la agenți economici de pe raza de competență. Au controlat 23 de obiective asigurate cu pază fizică, au verificat 29 de agenți de securitate și au aplicat opt sancțiuni contravenționale, în valoare de 840 lei.

   

   

  Delict silvic

   

  • Luni, o patrulă de siguranță publică din cadrul Secției Rurale nr. 7 Cocorăștii Colț, în timp ce acționa în satul Poienarii Burchii, a observat că dintr-o autoutilitară se descărca, în dreptul unui imobil, material lemnos.

  În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că șoferul – un bărbat din comuna Berevoiești, județul Argeș – deținea aviz de însoțire secundar al mărfii, însă  materialul lemnos nu corespundea din punct de vedere cantitativ cu datele înscrise în document și că acesta intenționa să îl valorifice în alte condiții decât cele prevăzute de lege.

  A fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010, cu amendă în cuantum de 10.000 lei, iar cantitatea de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării și predată reprezentantului Ocolului Silvic Ploiești.

   

  Acțiuni rutiere

   

  • La data de 30 aprilie, Secția Rurală 8 Bălțești a organizat şi desfășurat o acțiune rutieră, pe raza localităților Măgurele, Bălțești și Surani, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, polițiștii au controlat 44 de autovehicule (24 testări cu aparatul etilotest) și au aplicat 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.770 lei (un permis reținut).

   

  • La data de 1 mai, polițiștii din Breaza au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente. Au controlat 37 de autovehicule și au aplicat șase sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.245 lei (două permise reținute).

   

  • În noaptea de 1/2 mai, polițiștii Secției Rurale nr. 3 Blejoi au desfășurat o acțiune rutieră, pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere, precum și pentru menținerea ordinii și liniștii publice în zona localurilor de pe raza de competență. Au controlat 41 de autovehicule (24 de șoferi fiind testați cu aparatul etilotest) și au aplicat 12 sancțiuni, în valoare de 6.290 lei.

   

  • Polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 7 Cocorăștii Colț au desfășurat o acțiune rutieră și de ordine publică, în localitatea Poienarii Burchii. Au verificat 16 autovehicule (șapte testări cu aparatul etilotest), au legitimat 23 de persoane și au aplicat șapte sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.890 lei (un certificat de înmatriculare retras).

   

  • Și polițiștii Secției Rurale nr. 9 Puchenii Mari au desfășurat o acțiune similară, ocazie cu care au controlat 31 de autovehicule, au verificat două societăți comerciale și au aplicat nouă sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.850 lei.

   

  Exemple de infracțiuni rutiere:

   

  • Conducere a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală – cinci (două în Bușteni, câte una în Cornu, Breaza și Urlați);

  Conducere a unui autovehicul de o persoană care nu posedă permis – cinci (Bușteni, Brazi, Băicoi, Urlați și Valea Doftanei);

  • Încredințare a unui autovehicul unei persoane care nu deține permis de conducere – una (Urlați);
  • Conducere a unui autovehicul neînmatriculat și cu număr fals – una (Vălenii de Munte);
  • Conducere a unui autovehicul neînmatriculat – trei (Bușteni, Câmpina, Ploiești);
  • Conducere a unui autovehicul de o persoană care nu posedă permis corespunzător categoriei din care face parte auto– una (Vălenii de Munte).

   

   

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com