Home / Cultura / Muzeul Cinegetic de la Posada

Muzeul Cinegetic de la Posada

Muzeul Cinegetic de la Posada

Muzeul Cinegetic Posada prezintă diversitatea faunei româneşti din toate zonele geografice.

 

El prezintă trofee dobândite de diverşi vânători de-a lungul anilor. Acest muzeu cuprinde o colecţie uimitoare de animale împăiate şi arme de vânătoare. Toate exponatele sunt valoroase şi au obţinut punctaje mari la concursuri, majoritatea fiind medaliate, printre cele mai de seamă exponate se număra  Capră Neagră vânată în Munţii Făgăraş în anul 1934 (cel mai vechi exponat), un Cerb Comun vânat în 2003 medaliat cu aur şi multe alte balnuri de urs şi trofee ce provin din expediţiile cinegetice ale lui Nicolae Ceauşescu.

 

Muzeul prezintă în mod sistematic potenţialul cinegetic al Carpaţilor Româneşti: exemplare (împăiate) ale diferitelor specii de animale sunt înfăţişate în mediul lor natural, prin intermediul dioramelor; hărţi speciale prezintă aria de repartiţie a fiecărei specii, iar în unele cazuri şi toponimele derivate din numele lor popular, pe teritoriul României; de asemenea, prin intermediul hărţilor sunt înfăţişate locurile unde s-au găsit fosile aparţinând strămoşilor speciilor respective; sunt expuse şi stemele judeţelor României (15 la număr) în care sunt figurate specii cinegetice.

 

Muzeul mai adăposteşte panoplii şi arme de vânătoare (între care cea a lui Al. I. Cuza) provenind din Castelul Peleş, împreună cu obiecte din ceramică şi fildeş, platouri şi faianţă realizată în ateliere străine, porţelanuri de Meissen, mobilier în stil renascentist, tapiserii şi tablouri înfăţişând scene şi câini de vânătoare.

 

Muzeul Cinegetic, prin urmare, este un loc care merită văzut, face parte din zestrea culturală a meleagurilor mioritice având o valoare incontestabilă datorită colecţiei pe care o propune vizitatorilor. Durată unei vizite este aproximativ o oră şi merită o întrerupere a drumului către staţiunile de pe Valea Prahovei.

 

Adresa: Posada, Comarnic

Tel: 0244.310.981

Website: www.muzeulcinegeticposada.ro

Program: Luni – Vineri: 9.00 – 17.00

Tarife de vizitare:

  • Parter :
    • Adult : 10 Lei
    • Prescolari, elevi, studenti si pensionari (cu legitimatii valabile) : 7 Lei
  • Etaj 1 si 2 :
    • Adult : 15 Lei
    • Prescolari, elevi, studenti si pensionari (cu legitimatii valabile) : 10 Lei

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com