Home / Cultura / “Note de Primăvară” – Recital de JAZZ

“Note de Primăvară” – Recital de JAZZ

Filarmonica “Paul Constantinescu” vă așteaptă miercuri, 28 martie, la recitalul de jazz “Note de primăvară“, un spectacol care o va aduce în fața publicului pe una dintre cele mai apreciate soliste ale genului, Nadia Trohin. Acompaniată de Ploiești Jazz Trio – Sorin Zlat-pian, Răzvan Cojanu-bas și Laurențiu Ștefan-tobe, Nadia Trohin vă promite o seară memorabilă, pe măsura talentului său.

Originară de peste Prut, Nadia Trohin a debutat la începutul anilor 2000 cu trupa Millenium, iar “Fata sihastră” a făcut-o celebră. În jazz s-a rermarcat zece ani mai târziu, când “Nadia&Friends” a obţinut Premiul pentru cea mai bună trupă la Festivalul de Jazz de la Târgu Mureş. În 2011 a imprimat, ca solist, CD-ul “La margine de Bucureşti”, un album de muzică interbelică românească şi jazz, pe care l-a înregistrat împreună cu apreciatul pianist şi compozitor de jazz Mircea Tiberian, bass-istul american Chris Dahlgren şi bateristul german Maurice de Martin. De altfel, Mircea Tiberian este cel care a îndrumat-o pe calea jazz-ului. Între 2010 și 2013 a fost membră a grupului vocal Jazzapella. S-a remarcat, de-a lungul timpului, şi prin activitatea didactică intensă: modelează talente la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale„ şi la Universitatea Națională de Muzică din București, secția jazz.

Ploieşti Jazz Trio nu mai are nevoie de nicio prezentare: anul trecut, Sorin Zlat a cântat pe aceeaşi scenă cu Chick Corea Trio şi The Commodores, la Jacksonville Jazz Festival (Florida), iar Răzvan Cojanu şi Laurenţiu Ştefan sunt recunoscuţi, de asemenea, pe plan internaţional. Din 2017, de când activează în cadrul compartimentului de jazz al Filarmonicii “Paul Constantinescu”, Ploiești Jazz Trio a fost implicat într-o serie de proiecte de succes, cum ar fi concertul “Brazilian JAZZ” și spectacolul “De ce iubim”, organizat în parteneriat cu Teatrul Toma Caragiu și dedicat Sărbătorii Dragobetelui. De asemenea, Trio-ul a fost prezent şi în cadrul Ploiești Jazz Festival 2017.

Preţul unui bilet este de 20 de lei – întreg, 15 lei – pensionar şi 10 lei – elev şi student. Acestea pot fi achiziţionate atât online, de pe filarmonicaploiesti.eu cât şi de la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi de la Agenția Teatrală.

 

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com