Home / Economic / Ploiesti, oraș magnet pentru investitori

Ploiesti, oraș magnet pentru investitori

Cum a fost 2017?

Anul 2017 a fost unul foarte bun pentru Ploiești și județul Prahova care au continuat să atragă investitori, în special în industrie, prin forța de muncă calificată și localizarea în apropierea Portului Constanța.  Printre cei mai importanți investitori s-au numărat:

Timken România care a anunţat începerea producţiei de rulmenţi cu role conice la cea de a doua fabrică din Ploiești, construită în ultimul an. Acest lucru a fost posibil în urma unei investiţii de 60 de milioane de dolari în cele mai moderne tehnologii existente în România. Fabrica și-a început activitatea cu un număr inițial de 120 de angajați, în Ploiesti West Park – Alinso Group.

O altă companie care anul trecut a adus bani la Ploiești este British American Tobacco. Compania a anunţat ca până la sfarșitul anului, investiţiile au atins 60 de milioane de euro. Banii au fost utilizaţi pentru ridicarea unei noi hale de producţie şi retehnologizarea fabricii, fiind create 120 de noi locuri de muncă. Planurile BAT nu se opresc aici, în următorii patru ani, compania intenționează să investească alte 40 de milioane de euro în construcția de noi linii de producție.

În aceste condiții nu este de mirare că județul Prahova a terminat anul 2017 pe locul patru în topul județelor în funcție de Produsul Intern Brut (după municipiul București, județul Constanța și județul Cluj) cu peste 11.000 euro/locuitori și o rată a șomajului de 3% . Conform Revistei Forbes, orașul aurului negru s-a clasat în 2017 pe locul cinci în topul Celor mai bune orașe pentru afaceri (după București, Timișoara, Constanța și Cluj) datorită numărul mare de investitori pe care a reușit să-i atragă și prin ușurința cu care aici poți demara o afacere.

Credit foto: www.StefanMarinica.com

Ce urmează în 2018?

Goana după investiții nu se oprește aici

Grupul danez Rockwool a anunţat că investeşte 50 mil. euro într-o fabrică de vată minerală bazaltică şi creează 450 de locuri de muncă. Unitatea va fi amplasată pe un teren de aproximativ 30 de hectare în Ploiesti West Park – Alinso Group, cel mai cel mai mare parc industrial din sud-estul Europei. Producţia de vată minerală bazaltică este estimată să înceapă în anul 2019.

Compania niponă Calsonic Kansei se extinde şi investeşte 30 de milioane de euro într-o fabrică de componente electronice, unde vor creea 370 de noi locuri de muncă. Noua capacitate de producție va fi construită în vecinătatea celei existente în Ploiesti. Investiția va fi demarată în 2018, urmând a începe producția de serie în 2020.

Alka Group urmează să investească 11,5 milioane euro în construcția unei noi capacităţi de producţie pentru biscuiţi şi snacks-uri sărate. Noua unitate de producţie va fi amplasată în incinta Parcului Industrial Ploieşti și va crea aproximativ 100 de locuri noi de muncă.

Nu în ultimul rând, ca urmare a creșterii pieţei din regiune, producătorul de materiale de construcţii francez Saint-Gobain a anunţat că va redeschide fabrica de vată minerală din fibră de sticlă Isover din Ploieşti în iulie 2018, după finalizarea procesului de retehnologizare. Producătorul va angaja 50 de persoane în departamentele de producţie, logistică şi administrativ.

Cum în ultimii ani companiile multinaționale s-au întrecut în a se stabili la Ploieşti, investițiile continuă și în domeniul comerțului.

Astfel, anul acesta sunt programate să înceapă lucrările de construcție la cel mai nou mall al orasului, Ploiești Value Center, care urmează să fie localizat pe o suprafață de 9.5 hectare de teren aparținând fostei platforme industriale a Uzinei 1 Mai. Centru comercial va fi situat în proximitatea magazinului Kaufland Sud lângă care urmează să fie ridicat un supermarket LIDL şi un hypermarket Carrefour. Suprafaţa închiriabilă retailerilor va fi de 26.500 de mp, investiția estimată a fondului de investiții sud-african Prime Kapital fiind de aproximativ 50 de milioane de euro.

Credit foto: www.economica.net

Tot anul aceasta ar trebui să demareze și lucrările de extindere a complexului comercial Ploiești Shopping City. Valoarea totală a investiției a sud-africanilor de la NEPI este de 5.5 milioane de euro.

Trăgând linie, anul 2018 se anunță la fel de bun ca 2017 pentru economia locală însă ține de seriozitatea fiecăruia dintre noi pentru a putea să îl fructificăm la maxim!

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com