Home / Cultura / ”Polifonii Ploieștene”,

”Polifonii Ploieștene”,

Filarmonica ”Paul Constantinescu” vă așteaptă joi, 7 iunie, începând cu ora 19.00, la un nou eveniment de anvergură. Invitat special va fi Vlad Hîrlav-Maistorovici, unul dintre cei mai apreciaţi compozitori şi violonişti ai generaţiei tinere de muzicieni.

La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice se va afla maestrul Ovidiu Marinescu, iar programul cuprinde ”Polifonii Ploieștene” – Vlad Maistorovici, Fantezia „Carmen” pentru vioară și orchestră, op. 25 de Pablo de Sarasate, „Introducere și Rondo Capriccioso” pentru vioară și orchestră, op. 28 de Camille Saint –Saëns și Trei schițe simfonice „Marea” de Claude Debussy.

”Polifonii Ploieștene”, lucrarea semnată Vlad Maistorovici, răsună pentru a doua oară în orașul nostru. A fost compusă special pentru Filarmonica ”Paul Constantinescu”, fiind dedicată aniversării a 65 de ani de la primul concert susținut de orchestra noastră simfonică. Prima audiție absolută a avut loc pe 17 decembrie 2017, la Balul Filarmonicii, și s-a bucurat de un real succes.

Vlad Maistorovici a absolvit Liceul de Artă “Carmen Sylva” din Ploiești, iar la 16 ani a câștigat o bursă la Școala Yehudi Menuhin din Marea Britanie. A urmat apoi, tot ca bursier, cursurile Colegiului Regal de Muzică de la Londra. Deține o diplomă de master în calitate de solist violonist la Universitatea din Lausanne (Elveția), la clasa renumitului profesor Pierre Amoyal. A debutat, la vârsta de 9 ani, alături de Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiești. A câștigat numeroase premii acordate de The Tillet Trust, Young Concert Trust și

Competiția Internațională „Remember Enescu”. A evoluat – ca solist și membru în ansambluri camerale – pe scene precum Wigmore Hall (Londra), Queen Elisabeth Hall (Londra), Cadogan Hall (Londra), The Sage Gateshead (Marea Britanie), Sala Flagey (Bruxelles), Casa de Cultură Helferei (Zürich), Sala Mare a Conservatorului din St. Petersburg, Merkin Hall (New York). Lucrări ale lui Vlad Maistorovici s-au auzit de mai multe ori în interpretarea London Symphony Orchestra, unul dintre cele mai prestigioase ansambluri orchestrale din lume. În 2002, “Muzica Nocturna” pentru cvartet de coarde, creație semnată, de asemenea, Vlad Maistorovici, a fost distinsă cu Marele Premiu George Enescu de un juriu prezidat de Krzysztof Penderecky.

Biletele sunt disponibile la preţuri de 20 de lei – întreg, 15 lei – pensionar şi 5 lei – elev şi student şi pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti, de la Agenția Teatrală și, online, de pe www.filarmonicaploiesti.eu.

 

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com