Home / Actualitate / POLITIA IN ACTIUNE!!!!

POLITIA IN ACTIUNE!!!!

Ploieștean depistat imediat după ce ar fi furat un telefon mobil într-un supermarket.

 

Vineri, în jurul orei 18.45, polițiștii Secției nr. 2 Ploiești au fost sesizați cu privire la faptul că, în incinta unui supermarket din apropiere, unei femei i-a fost sustras telefonul mobil.

Ajunși la fața locului, polițiștii au identificat imediat un bărbat suspect, asupra căruia, în urma controlului corporal sumar, a fost găsit bunul reclamat ca furat.

Se pare că bărbatul, în  vârstă de 47 de ani, din Ploiești, profitând de atenția persoanei vătămate, care aștepta la coadă în magazin, i-a sustras telefonul din buzunarul exterior al jachetei.

În cauză, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

 

          Razie a polițiștilor de investigare a criminalității economice în zona Oborului din Ploiești

 

41 de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și ai Poliției Municipiului Ploiești au desfășurat, sâmbătă dimineața, o razie pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu tutun.

Au fost verificate 14 societăți comerciale și a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 de lei.

Au fost întocmite două dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și au fost indisponibilizate 5.280 țigarete de contrabandă, în valoare de 4.850 lei.

 

Dosar penal pentru evaziune fiscală, finalizat de polițiștii prahoveni

 

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au definitivat cercetările într-un  dosar penal şi l-au înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova cu propunere de emitere a rechizitoriului şi sesizarea instanţei de judecată, privind un prahovean de 46 de ani, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală (40 acte materiale).

În fapt, s-a reţinut că inculpatul, în calitate de asociat unic și administrator al unei societăți comerciale, cu intenție, ar fi omis să evidențieze în actele contabile ale agentului economic operațiunile comerciale efectuate și veniturile realizate ca urmare a emiterii unui număr de 40 facturi fiscale, în valoare totală de 183.256 lei, către doi clienți, cu scopul de a se sustrage de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 59.113 lei.

Acțiune a poliției în zona de vest a Ploieștiului. Comercianți și conducători auto verificați, un dosar penal întocmit pentru folosirea unui monor în scop de cerșetorie.

 

Poliția Municipiului Ploiești a continuat acțiunile pentru creșterea îmbunătățirea gradului de siguranță, în zona Aurora – Vest.

Polițiștii au verificat nouă societăți comerciale, au legitimat 40 de persoane, au controlat 14 de autovehicule și au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.090 lei.

De asemenea, au depistat o ploieșteancă de 27 de ani care apela la mila trecătorilor folosindu-se de doi copii minori. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire a unui minor în scop de cerșetorie. Cu privire la aceste aspecte, a fost sesizată D.G.A.S.P.C. Prahova.

Vineri, ziua celor depistați conducând fără permis.

 

Vineri dimineața, în timp ce acționau în Ploiești, polițiștii rutieri au efectuat semnal de oprire față de un conducător auto care circula fără a purta centura de siguranță și, de asemenea, vorbind la telefon fără dispozitiv tip ”mâini libere”.

Întrucât bărbatul nu s-a conformat, echipajul a pornit în urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. Autoturismul și-a continuat deplasarea ignorând chiar și culoarea roșie a unui semafor, oprind ulterior în zona unui sens giratoriu.

Conducătorul auto a încercat să se îndepărteze de autovehicul, moment în care a fost somat de polițiști și, în cele din urmă, s-a conformat.

În urma verificărilor, s-a stabilit că ploieșteanul depistat la volan avea suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice, sens în care polițiștii au întocmit dosar penal.

Totodată, pentru abaterile rutiere, acesta a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 1.740 de lei.

În cursul aceleiași zile, au mai întocmit dosare penale pentru conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere sau având acest drept suspendat, colegi de-ai noștri din cadrul Biroului Rutier Ploiești, Secției nr. 4 Ploiești și Biroului Rutier Câmpina.

 

Numeroși conducători depistați sub influența alcoolului în acest weekend. Unul dintre tocmai furase un autoturism.

 

Sâmbătă, în jurul orei 22.00, echipajul de serviciu din cadrul Secției Rurale nr. 2 Florești a fost sesizat cu privire la producerea unui eveniment rutier în comuna Măgureni.

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că un localnic, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul autoturismului pe care îl conducea și, într-o curbă, a părăsit carosabilul, oprindu-se într-un pom.

Acesta nu a suferit vătămări corporale, însă etilotestul a indicat 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, s-a mai stabilit faptul că acesta luase autoturismul fără acordul proprietarului, sens în care a fost întocmit dosar penal atât pentru infracțiunea de conducere sub influența alcoolului, cât și pentru furtul unui autovehicul în scop de folosință.

 

Au mai întocmit, în cursul zilei de sâmbătă, dosare penale pentru infracțiuni de conducere sub influența alcoolului, colegi din cadrul Postului de Poliție Măneciu (0,46 mg/l), Postului de Poliție Scorțeni (0,53 mg/l), dar și duminică, în urma depistării unor persoane în asemenea ipoostaze în municipiul Ploiești (0,93 mg/l) și orașului Băicoi (0,54 mg/l).

 

Dosar penal pentru patru infracțiuni, în urma unei constatări a polițiștilor din cadrul Secției Rurale nr. 2 Florești

        La data de 23 martie, în jurul orei 15.35, un echipaj de poliției a oprit, pentru verificări, conducătorul unei autoutilitare care circula pe un drum din Filipeștii de Târg, având montate numere de înmatriculare emise de autoritățile olandeze.

Polițiștii au stabilit faptul că numerele de înmatriculare aparțin, de fapt, unei alte autoutilitare, ce figurează cu înmatricularea suspendată la finele anului trecut.

De asemenea, verificările au relevat faptul că și seria de șasiu corespunde unui alt autovehicul, radiat din circulație de autoritățile din Germania.

Astfel, polițiștii au demarat cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul neînmatriculat, conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, fals material în înscrisuri emise de un stat străin și uz de fals.

 

Acțiuni rutiere de amploare în întreg județul. În total, peste 600 de șoferi testați cu etilotestul și 33 de permise de conducere reținute

  • Polițiștii din Vălenii de Munte au cdesfășurat o acțiune, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Au fost controlate 34 de autovehicule (18 testări cu aparatul etilotest), iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 17 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.830 lei.

 

  • În data de 22 martie, polițiști din Mizil au organizat o acțiune pentru disciplinarea conducătorilor auto și reducerea gradului de victimizare prin accidente rutier

Au fost controlate 31 de autovehicule (patru conducători auto testați cu aparatul etilotest) și au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.972 lei.

 

  • Agenți din cadrul Poliției stațiunii Bușteni au executat o acțiune pe linie rutieră și de ordine publică, pe raza stațiunii.

Au aplicat opt sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.870 lei.

  • Polițiștii din Breaza au acționat pe raza orașului, prilej cu care au controlat 45 de autovehicule și au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.085 lei.

Ca măsuri complementare, au fost reținute două permise și a fost retras un certificate de înmatriculare auto.

  • Duminică, polițiștii din Băicoi au acționat în târgul săptămânal din oraș și pe arterele rutiere adiacente, prilej cu care au fost controlate 28 de autovehicule și au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.975 lei (un permis reținut).

 

Verificări la serviciul de pază în comuna Valea Călugărească.

În noaptea zilei de 23-24 martie, polițiștii Secției Rurale nr. 10 Valea Călugărească au acționat pentru prevenirea furturilor din societăți comerciale de pe raza de competență.

În cadrul activităților, au verificat agenții de pază de la 5 societăți comerciale, 2 dintre aceștia fiind găsiți dormind, iar un al treilea fără a avea asupra lui mijloacele de autoapărare prevăzute de lege.

Fiecare a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 300 de lei.

 

Principalele activități desfășurate de către efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Prahova în perioada 22-24 martie:

  • Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat 10 acțiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 604 conducători auto și au fost controlate 199 de autovehicule destinate transportului de persoane și mărfuri. Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat patru infracțiuni și au aplicat 711 sancțiuni contravenţionale, sancționând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (259 pentru viteză excesivă; 13 pentru abateri ale pietonilor; 85 pentru neutilizarea centurii de siguranță, opt pentru alcool etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 33 de permise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare.
  • De asemenea, dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. În urma activităților de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat patru infracțiuni (trei în flagrant) și au aplicat 377 de sancțiuni contravenționale (dintre care: 143 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, șase la Legea nr. 12/1990, 191 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de210 lei. Totodată, agenții de siguranță publică au verificat 686 de autovehicule și au legitimat 1.498 de persoane.
  • În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate 34 de infracțiuni și constatate 511 contravenții (dintre care 128 la Legea nr. 61/1991 și 344 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 358 de persoane și controlate 1.537 de autovehicule (221 testări alcoolscop).

 

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com