Home / Actualitate / „POLITIA IN ACTIUNE”

„POLITIA IN ACTIUNE”

Acțiuni rutiere pe drumurile naționale din județ. Polițiștii au vizat, cu precădere, abaterile pietonilor și bicicliștilor.

 

Polițiști ai Biroului Drumuri Naționale și Europene au acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special pentru identificarea abaterilor bicicliștilor și pietonilor.

Au aplicat 82 de sancțiuni contravenționale (21 pentru  bicicliști, nouă pietonilor care au încălcat normele rutiere), în valoare de 14.025 lei.

Ca măsuri complementare, au reținut trei permise de conducere.

În timpul acțiunii, un agent din cadrul B.D.N.E. –D.N.1A a depistat un biciclist aflat sub influența băuturilor alcoolice (0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Acesta fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 870 lei.

 

 

Bătrân depistat conducând în Ploiești, deși avea anulat acest drept

 

Aseară, în jurul orei 18.30, un echipaj din cadrul Secției nr. 3 Ploiești a oprit, pentru verificări, un autoturism care circula pe strada Creuzot, din municipiu.

La volan a fost depistat un bărbat, în vârstă de 74 de ani, care are anulat dreptul de a conduce pe drumurile publice, fiind cercetat pentru mai multe infracțiuni de conducere fără permis.

Polițiștii au întocmit un nou dosar penal pe numele acestuia.

 

 

A încercat să scape de dosar penal, spunând că și-a pierdut permisul de conducere

 

Ieri, în jurul orei 13.00, un echipaj de poliție din Râfov a oprit un autovehicul care circula pe un drum din comună.

Fiindu-i solicitate documentele legale, conducătorul auto (localnic, în vârstă de 62 de ani) a declarat că nu poate prezenta permisul de conducere, întrucât l-a pierdut

 

Verificând cele declarate, polițiștii au stabilit că persoana în cauză nu deține permis pentru nicio categorie de vehicule.

Astfel, a fost deschis dosar penal pentru infracțiunea de conducere fără permis.

 

Acțiune de combatere a comerțului ilicit în zona Halelor Centrale

În intervalul orar 11-13, Secția nr. 1 Ploiești a executat o acțiune în zona pieței Halele Centrale, pentru identificarea și sancționarea persoanelor care efectuează acte de comerț ilicit.

Au verificat zece agenți economici, iar pentru neregulile constatate au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.400 lei și au confiscat bunuri de 3.200 lei.

De asemenea, au constatat și o infracțiune de comercializare de produse purtând o marca identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Astfel, polițiștii au depistat un bărbat,  pe platoul Halelor Centrale, în timp ce oferea spre vânzare articole de încălțăminte incripționate cu mărci protejate fără a deține pentru acestea certificat de conformitate eliberat de firma producătoare sau reprezentanții acesteia pe teritoriul României. De asemenea, bunurile au fost ridicate în vederea cercetărilor.

 

 

Acțiune rutieră cu apartul radar în zona orașului Plopeni

 

La data de 1 august, Poliția Orașului Plopeni a organizat şi executat o acțiune pe linie rutieră, prilej cu care au controlat 18 autovehicule și au aplicat zece sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.900 lei.

De asemenea, au fost reținute două permise de conducere auto.

Poloițiștii din Plopeni au fost sprijiniți de colegi din Băicoi și un aparat de măsurare a vitezei.

 

 

Șofer depistat transportând materialului lemnos cu documente de însoțire neconforme. A fost amendat cu 5000 de lei

În noaptea de 01 – 02 august, o patrulă de poliție din cadrul Postului Comunal Vărbilău a oprit pentru control o autoutilitară care transporta 4,5 m3 material lemnos în comuna Aluniș, în vederea comercializării către un bărbat din această localitate.

 

Șoferul a prezentat un aviz de însoțire în care era înscrisă cantitatea de 2,5 m3, însă ca destinatar era menționată o persoană din județul Giurgiu.

Conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Slănic.

 

 

Principalele activități desfășurate de către efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Prahova în ultimele 24 de ore:

 

Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat trei acțiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 137 de conducători auto și au fost controlate 44 de autovehicule destinate transportului de persoane și mărfuri. Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat două infracțiuni

  • și 169 de contravenţii, sancționând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (31 pentru viteză excesivă; 11 pentru abateri ale pietonilor; 20 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute șapte permise de conducere și au fost retrase șase certificate de înmatriculare auto.

 

  • De asemenea, dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. În urma activităților de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat două infracțiuni (una în flagrant) și 118 contravenții (dintre care: 73 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 36 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de680 lei. Totodată, agenții de siguranță publică au verificat 154 de autovehicule și au legitimat 401 persoane.

 

  • În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate șase infracțiuni și constatate 100 de contravenții (dintre care 42 la Legea nr. 61/1991 și 45 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 625 de persoane și au fost controlate 360 de autovehicule (62 testări alcoolscop).

Check Also

Olimpiada națională la disciplinele din aria curriculară „Tehnologii”,

Primăria Municipiului Ploiești și Liceul Tehnologic  „Elie Radu” Ploiești organizează, în perioada 22- 26 aprilie …

„Plantăm fapte bune în România”

„Plantăm fapte bune în România” a încheiat cel mai reușit sezon de împădurire din istoria …

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com