Home / Actualitate / Premiile Nichita Stanescu 2018

Premiile Nichita Stanescu 2018

Premiile Nichita Stanescu 2018

Premiile Nichita Stanescu 2018

Premiile Nichita Stanescu 2018 03
Premiile Nichita Stanescu 2018 03

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader a participat sâmbătă, 31 martie 2018, la Ceremonia de decernare a premiilor în cadrul Festivalului Internaţional de Poezie ,, Nichita Stănescu”, ce s-a desfăşurat la Ploieşti în perioada 28-31 martie 2018.

Preşedintele Bogdan Toader a înmânat din partea Consiliului Judeţean Prahova, Premiul pentru critică literară ,,Nichita Stănescu”, doamnei Aliona Grati – critic și istoric literar din Republica Moldova.

Premiul Special al Direcției Județene pentru Cultură Prahova i-a revenit Oanei Soare – cercetător la Institutul de Istorie şi Teorie literară „George Călinescu” al Academiei Române; Marele Premiu ,,Nichita Stănescu”a fost acordat de Muzeul Județean de Artă ,,Ion Ionescu Quintus” lui Jovan Zivlak – poet, eseist și critic literar din Serbia.

In foaierul Teatrului ,,Toma Caragiu” Ploieşti a fost vernisată expoziţia pictorului Vladimir Zamfirescu, care a primit în cadrul festivalului – Premiul ,,Opera Omnia”, acordat de Primăria Municipiului Ploiești. Evenimentul cultural dedicat poetului Nichita Stănescu are tradiţie în Prahova, Festivalul Internaţional de poezie aflându-se deja la cea de a XXX- a ediţie.

Tot astăzi, a avut loc la Ploieşti ceremonia de depunere de flori la statuia poetului Nichita Stănescu, manifestare la care au luat parte oficialităţi judeţene, profesori, elevi şi reprezentanţi ai instituţiilor de cultură din judeţ dar şi poetul Adam Puslojić din Serbia, scriitorul Nicolae Băciuţ şi academicienii Eugen Simion şi Cristian Hera.

Alături de dramaturgul I.L.Caragiale, Nichita Stănescu rămâne una din personalităţile emblematice ale oraşului Ploieşti şi ale Judeţului Prahova, iar astăzi nu este o zi oarecare, deoarece ,, poetul necuvintelor” – Nichita Stănescu – ar fi implinit 85 de ani.

Consiliul Judeţean Prahova a sprijinit şi promovat întotdeauna valorile culturii române, deoarece acestea reprezintă componente esenţiale, ce definesc identitatea unui popor.

Sursa: facebook.com/ConsiliulJudeteanPrahova

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com