Home / Actualitate / Principalele activități desfășurate de către efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Prahova în ultimele 24 de ore:

Principalele activități desfășurate de către efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Prahova în ultimele 24 de ore:

642 kg legume confiscate ieri de polițiștii rutieri

 

  • Ieri, polițiști din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene au acționat în localitatea Bărcănești, în colaborare cu reprezentanți ai Direcției Regionale Vamale Ploiești, pentru verificarea legalității transporturilor de mărfuri. Astfel, au depistat un bărbat din comuna Vărbilău care conducea o autoutilitară încărcată cu legume. Au stabilit că acesta deținea documente de proveniență doar pentru o parte din marfa transportată. A fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 500 de lei și s-a dispus confiscarea cantității de 642 kg legume.

 

 Zona cuprinsă între străzile Malu Roșu – Șoseaua Vestului – B-dul Republicii –Nicolae Titulescu – închisă pentru o acțiune punctuală

 

  • În intervalul 1430 – 1630, la nivelul Secției nr. 2 Ploiești a fost desfășurată o acțiune punctuală care a avut ca scop identificarea și sancționarea persoanelor care efectuează acte de comerț ilicit, precum și a conducătorilor de autovehicule care încalcă normele rutiere, sens în care a fost închisă zona cuprinsă între străzile Malu Roșu – Șoseaua Vestului – B-dul Republicii –Nicolae Titulescu. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.500 lei.

 

 Pietonii – în atenția polițiștilor rutieri

 

În intervalul orar 11-13, Biroul Rutier Ploiești a organizat şi desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special pentru identificarea conducătorilor de autovehicule care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea sectorului de drum, precum și a pietonilor care nu respectă normele rutiere. Au aplicat 15 sancțiuni contravenționale

  • (două pentru neacordare prioritate de trecere pietoni, patru pentru abateri pietoni etc.), în valoare de 4.350 lei, iar ca măsuri complementare au reținut trei permise de conducere.

 

 Acțiune în Breaza pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor

 

  • Polițiști din Breaza, în colaborare cu un reprezentant al R.A.R. Prahova, au acționat pe raza orașului, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor. Au fost controlate 14 autovehicule și aplicate șase sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.740 lei (trei certificate de înmatriculare retrase).

 

 Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat trei acțiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 127 de conducători auto și au

  • fost controlate 46 de autovehicule destinate transportului de persoane și mărfuri. Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat o infracțiune și 218 contravenţii, sancționând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (73 pentru viteză excesivă; 13 pentru abateri ale pietonilor; 36 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 15 permise de conducere și au fost retrase patru certificate de înmatriculare auto.

 

  • De asemenea, dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. În urma activităților de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat două infracțiuni și 121 de contravenții (dintre care: 57 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 43 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de650 lei. Totodată, agenții de siguranță publică au verificat 184 de autovehicule și au legitimat 478 de persoane.

 

  • În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate 12 infracțiuni și constatate 100 de contravenții (dintre care 41 la Legea nr. 61/1991 și 52 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 616 persoane și au fost controlate 327 de autovehicule (52 testări alcoolscop).

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com