Home / Economic / Proiect în domeniul gestionării deșeurilor: ENERGIE DIN DEȘEURI ȘI CONSTRUIRE LINIE PRODUCERE SRF

Proiect în domeniul gestionării deșeurilor: ENERGIE DIN DEȘEURI ȘI CONSTRUIRE LINIE PRODUCERE SRF

Consiliul Județean Prahova își propune  identificarea unei tehnologii de transformarea în energie a materialelor provenite din deșeuri municipale, cu producerea de energie termică și/ sau electrică, cu mențiunea că această valorificare energetică nu presupune incinerarea, ci se referă la tehnologii de tipul gazeificării sau similar.

 

În urma analizării oportunităților de finanțare nerambursabilă, Județul Prahova a identificat posibilitatea realizării unui Proiect, intitulat ENERGIE DIN DEȘEURI ȘI CONSTRUIRE LINIE PRODUCERE SRF, din sursa Mecanismul financiar norvegian 2014-2021, prin care Norvegia contribuie la reducerea disparităţilor economice şi sociale în Spaţiul Economic European, Programul Energie, al cărui Operator de  Program este Innovation Norway.

 

Astfel, în perioada 23-25 mai a.c., o delegație comună, constituită din reprezentanți ai Consiliul Județean Prahova și reprezentanți ai Primăriei Ploiești, s-a deplasat în Norvegia, la Sarpsborg, pentru a vizita o instalație de gazeificare a deșeurilor municipale și pentru a identifica posibile variante de colaborare și finanțare a tehnologiei, care să ne permită transformarea materialelor ce nu mai pot fi reciclate în energie termică și/sau electrică.

 

 

Biroul de presă

 

 

 

 

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com