Home / Cultura / RECITAL CAMERAL – VIOARA SI PIAN

RECITAL CAMERAL – VIOARA SI PIAN

Una dintre cele mai valoroase violoniste ale Europei, Cristina Anghelescu, susţine marţi, 20 martie, alături de pianistul Andrei Banciu, un amplu recital pe scena Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploieşti. Cei doi aduc în atenţia publicului meloman trei lucrări de referinţă ale genului: W. A. Mozart – Sonata nr. 4 pentru vioară și pian, în mi minor, Ludwig van Beethoven – Sonata nr. 5 pentru vioară și pian, op. 24, „Sonata Primăverii” şi Richard Strauss – Sonata pentru vioară și pian în Mi bemol major, op. 18.

Cristina Anghelescu a început studiul viorii încă de la vîrsta de 6 ani, sub îndrumarea tatălui său, violonistul Aurelian Anghelescu. A absolvit Universitatea de Muzică din Bucureşti la clasa prof. Ştefan Gheorghiu şi este câştigătoarea concursurilor internaţionale “Jean Sibelius” – Helsinki 1990, “Alberto Curci” – Napoli 1983, “Dr. Luis Sigall” – Viña del Mar 1985  – Chile şi Andria 1991. A câştigat, de asemenea, premiul V la  Concursul “J. Thibaud” Paris 1981, premiul IV la “Tibor Varga” – Sion 1983 şi premiul IV la Concursul “P. I. Ceaikovski” – Moscova 1986. S-a remarcat, de+a lungul timpului, pe toate scenele din România şi a fost aplaudată de publicul prezent în săli precum Schauspielhaus din Berlin, Ceaikovsky Hall din Moscova, Teatro Monumental y Auditorium din Madrid, Smetana Hall din Praga, St. John’s Smith Square din Londra, Finlandia Hall din Helsinki. A colaborat cu nume mari ale muzicii: maeştrii Leif Segerstam, Jukka Pekka Saraste, Erich Bergel, Yuri Simonov şi cu toţi dirijorii români.

La rândul său, Andrei Banciu a studiat pianul la Universitatea de Vest din Timişoara, la Berlin, la Universität der Künste, cu Prof. Klaus Hellwig şi la Hochschule für Musik „Hanns Eisler” cu Prof. Fabio Bidini. A susţinut recitaluri şi concerte de muzică de cameră în Germania, România, Franţa, Italia, Belgia, S.U.A., Polonia, Ungaria, Olanda. Din anul 2010 este pianist şi membru fondator al ansamblului Jacques-Thibaud.

Cristina Anghelescu şi Andrei Banciu vin la Ploieşti marţi, 20 martie, pentru a invita publicul la un parcurs inedit prin unele dintre cele mai frumoase creaţii muzicale.

Preţul unui bilet este de 20 de lei – întreg, 15 lei – pensionar şi 10 lei – elev şi student. Acestea pot fi achiziţionate atât online, de pe filarmonicaploiesti.eu cât şi de la Casa de Bilete a Filarmonicii ““Paul Constantinescu” Ploieşti şi de la Agenția Teatrală.

În plus, ne bucurăm să vă anunţăm că în perioada 30 – 31 martie, Filarmonica “Paul Constantinescu” găzduieşte cea de-a doua ediţie a Concursului Internaţional de Vioară şi Violă “Muzica Uneşte România”, organizat sub înaltul patronaj al Primăriei municipiului Ploieşti.

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com