Home / Cultura / Roboții Modulab la European Robotics Forum

Roboții Modulab la European Robotics Forum

Laboratorul de design și tehnologie Modulab, cu o experiență de peste 10 ani în inovații tehnologice, lansează primul prototip de robot industrial dezvoltat și fabricat într-un cadru independent din România. Robotul industrial de curățenie SWEEP poate fi văzut în cadrul expoziției EU Robots, alături de un robot umanoid open source InMoov. Evenimentul are loc la Hotel Marriott București (Calea 13 Septembrie nr. 90) în perioada 20-22 martie.

Modulab este cunoscut pentru instalațiile interactive și aplicațiile tehnologice pe care le dezvoltă în artă, publicitate și în muzee. Inventatorii Modulab au creat instalații care au la bază robotica și inteligența artificială (roboți care desenează, instalații cu sisteme AI integrate), precum și inovații în domenii conexe: prima proiecție pe mediu volatil din lume, prima suprafață interactivă haptică, primii mușchi pneumatici realizați într-un context DIY.

Începând cu primăvara acestui an, Modulab se lansează în domeniul roboticii sub toate aspectele ei: robotică industrială, prin dezvoltarea unui robot autonom de curățare pentru spații mari; roboți în entertainment și relații publice; roboți în artă și cultură.

La începutul acestui an, Modulab a dezvoltat o platformă care se deplasează în mod autonom, evitând obstacolele fixe și mobile. Aceasta poate avea multiple aplicații, de la scanarea prețurilor în magazin, transportul bagajelor în aeroporturi, ghidarea oamenilor într-un muzeu, colectarea de date despre suprafețele pe care se mișcă sau interacțiunea cu copii. Implementarea în domeniul curățeniei, pentru care s-a optat în acest moment, a venit ca răspuns la o tendință recentă ce evoluează cu mare viteză – roboții casnici de curățenie sunt foarte populari, iar în spațiile publice oamenii sunt deja obisnuiți cu mașinării autonome de mari dimensiuni. O fuziune între cele două era de așteptat. SWEEP se află acum în etapa finală a concursului de accelerare Innovation Labs.

În ultimii doi ani, Modulab a dezvoltat proiectul de robot umanoid open source InMoov, căruia i-a adus o serie de modificări atât pe partea de hardware, cât și pe cea de software. În acest moment, robotul Friday, așa cum a fost botezat la Modulab, este deja un personaj îndrăgit în cultura populară locală, având o serie de apariții video și la evenimente publice.

În toamna lui 2019, Modulab organizează un amplu proiect cultural plecând de la robotică și inteligență artificială, care se va finaliza cu o expoziție de roboți ca artă și roboți în artă.

Check Also

Olimpiada națională la disciplinele din aria curriculară “Tehnologii”,

Primăria Municipiului Ploiești și Liceul Tehnologic  „Elie Radu” Ploiești organizează, în perioada 22- 26 aprilie …

„Plantăm fapte bune în România”

„Plantăm fapte bune în România” a încheiat cel mai reușit sezon de împădurire din istoria …

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com