Home / Actualitate / Sistem De Management Integrat Al Deșeurilor In Județul Prahova

Sistem De Management Integrat Al Deșeurilor In Județul Prahova

Sistem De Management Integrat Al Deșeurilor In Județul Prahova
Sistem De Management Integrat Al Deșeurilor In Județul Prahova

Consiliul Județean Prahova implementeaza faza a II-a a proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Prahova”, proiect co-finanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Acesta urmăreşte dezvoltarea infrastructurii de management al deșeurilor, reducerea cantității de deșeuri biodegradabile municipale și creșterea volumului de materiale reciclate.

Începute în luna august 2017, lucrările de execuție la Stația de Tratare Mecano-Biologică a Deşeurilor Biodegradabile Ploieşti, se apropie de finalizare.

Stația de Tratare Mecano-Biologică a Deşeurilor Biodegradabile Ploieşti, cea mai mare de acest fel din România, va avea o capacitate de prelucrare de 150.065 tone/an, din care 146.960 tone deșeuri reziduale și 3.104 tone deșeuri biodegradabile din grădini, parcuri și piețe.

În prezent se realizează finisajele construcțiilor, au fost achiziționate 14 containere de metal și 4 vehicule transfer lung curier iar echipamentele și dotările sunt instalate.

A fost realizat branșamentul obiectivului la rețeaua electrică, astfel încât, în luna mai vor fi demarate probele și testele, o etapă importantă prin care se va asigura funcționarea optimă.

Totodată, se lucrează la implementarea Sistemul Informatic Centralizat, care va monitoriza trasabilitatea deșeurilor la nivelul județului Prahova, prin preluarea, procesarea și emiterea de raportări, pe baza datelor provenite de la obiectivele de colectare, transfer, transport și depozitare a deșeurilor.

Proiectul, cu o valoare totală de 64.442.740,75 lei, are ca scop continuarea și finalizarea investițiilor demarate cu finanțare prin POS Mediu 2007-2013, în cadul proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Prahova”.

 

Check Also

Olimpiada națională la disciplinele din aria curriculară „Tehnologii”,

Primăria Municipiului Ploiești și Liceul Tehnologic  „Elie Radu” Ploiești organizează, în perioada 22- 26 aprilie …

„Plantăm fapte bune în România”

„Plantăm fapte bune în România” a încheiat cel mai reușit sezon de împădurire din istoria …

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com