Home / Actualitate / UPDATE – PERCHEZIȚII LA 30 DE PERSOANE BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ ȘI SPĂLARE DE BANI

UPDATE – PERCHEZIȚII LA 30 DE PERSOANE BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ ȘI SPĂLARE DE BANI

inselaciune

60 de tone piei de bovine, 12.950 de lei, 9.600 de lire sterline, 4.850 de dolari, 1.600 de euro și mai multe telefoane mobile au fost descoperite de polițiștii de investigare a fraudelor, în urma celor 38 de percheziții, efectuate, în cursul zilei de ieri, la sediile unor societăți comerciale, precum și la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

30 de persoane, bănuite de săvârșirea acestor infracțiuni, au fost conduse la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, pentru audieri si dispunerea măsurilor legale.

Marți,14 octombrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R., 182 de poliţişti, dintre care 105 specializați în investigarea fraudelor, precum și polițiști criminaliști, de investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, ordine publică și luptători de acțiuni speciale, sprijiniți de jandarmi, au acționat pe raza Municipiului Bucureşti şi a 8 judeţe (Prahova, Dâmbovița, Buzău, Galați, Neamț, Sibiu, Arad și Argeș) pentru probarea activității infracţionale a mai multor persoane fizice și juridice.

Astfel, au fost efectuate 38 de percheziţii, fiind vizată eventuală activitate infracţională a 33 de societăţi comerciale și 35 de persoane bănuite.

În urma acestor activități, s-au ridicat 60 de tone piei de bovine, 12.950 de lei, 9.600 de lire sterline, 4.850 de dolari, 1.600 de euro și mai multe telefoane mobile,  susceptibile a proveni din săvârșirea acestor infracțiuni, precum și mai multe documente de evidență contabilă, unități de calcul și ștampile aparținând unor societăți comerciale, altele decât cele în cauză.

De asemenea, la sediul I.P.J. Prahova au fost conduse 30 de persoane bănuite în cauză, dintre care, în urma probatoriului administrat, 7 au fost reținute pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentate Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă. Acţiunea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

În fapt, persoanele bănuite ar fi cumpărat piei de animale de la persoane fizice și, pentru a se sustrage de la plata impozitului pe profit și al TVA-ului aferent, ar fi declarat organelor fiscale achiziții de la societăţi cu caracter de tip „fantomă”, administrate tot de către aceștia, în mod direct sau prin interpuşi. Astfel, în perioada 1 ianuarie 2013 – 1 august 2014, prin intermediul celor 33 de societăți comerciale, ar fi înregistrat în evidențele contabile documente ce atestă cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, printr-un circuit fictiv de societăți comerciale, prin care administratorii întregului lanț comercial, ar fi creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 21.246.274 lei. De asemenea, prin transferuri succesive și ridicări de numerar, ar fi disimulat originea ilicită a sumei de 161.857.383 de lei.

Întreaga operațiune a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Oparațiuni Speciale din I.G.P.R..

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com