Home / Actualitate / VIDEO: Aceștia sunt suporterii pe care-i merită Petrolul Ploiești?

VIDEO: Aceștia sunt suporterii pe care-i merită Petrolul Ploiești?

Așa zișii suporteri ai echipei Petrolul Ploiești s-au dat iar în spectacol, duminică, seara, în drumul lor spre stadionul Steaua, din păcate însă, un spectacol de prost gust, pentru care a fost nevoie de intervenția jandarmilor ca să-l oprească, pentru a nu degenera și mai grav. Conform Birourilor de Presă ale Jandarmeriei Capitalei și Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova, “înainte de începerea partidei de fotbal dintre echipele F.C. STEAUA Bucureşti şi F.C. PETROLUL Ploieşti, disputată în data de 01 decembrie a.c., pe stadionul „Ghencea” din capitală, au avut loc mai multe incidente între suporterii echipei oaspete şi jandarmii care asigurau însoţirea şi protecţia coloanei de maşini cu care aceştia se deplasau la stadion. Astfel, coloana de autobuze în care se aflau aproximativ 1300 de suporteri, care făceau deplasarea la Bucureşti, s-a oprit la intrarea de pe Linia de Centură pe Şoseaua Prelungirea Ghencea, în apropierea unei benzinării.

Majoritatea suporterilor au coborât din autobuze, aceştia fiind în stare avansată de ebrietate iar pentru a preveni acte violenţă, vandalism sau dezordine, jandarmii i-au îndrumat să îmbarce şi să continue deplasarea la stadion.

Suporterii au refuzat să se conformeze indicaţiilor date, au devenit violenţi şi au început să arunce asupra jandarmilor cu diferite obiecte contondente (pietre, bucăţi de caldarâm). De asemenea, o parte dintre  obiectele contondente aruncate de către suporterii recalcitranţi au lovit mai multe geamuri ale autobuzelor.”

 JANDARMERIA CAPITALEI FACE URMĂTOARELE PRECIZĂRI:

1. Pentru aplanarea conflictului nu au fost folosite arme cu muniţie neletală, aşa cum a fost vehiculată informaţia pe diferite canale media sau din spusele unor persoane implicate în eveniment.

2. Jandarmeria Capitalei a luat decizia întoarcerii lor în municipiul Ploieşti din cauza faptului că majoritatea suporterilor erau într-o stare avansată de ebrietate, se manifestau într-un mod violent, iar prezenţa lor în stadion ar fi pus în pericol siguranţa celorlalţi suporteri care urmau să asiste la partida de fotbal.

3. În urma incidentelor, mai mulţi jandarmi au fost răniţi uşor, dar nu au necesitat îngrijiri medicale. Deasemenea două autoturisme din dotarea instituţiei au fost avariate şi mai multe materiale de intervenţie (scuturi şi căşti de protecţie) au fost distruse.

“Războiul” a continuat în centrul Ploieștiului

De parcă n-ar fi fost de ajuns, “la revenirea în Ploiești, aproximativ 150 de suporteri, din cei peste 1300 ce se aflau în cele 11 autobuze, au refuzat să părăsească zona de debarcare și cu o violență fără precedent au început să arunce cu bolovani și orice obiect contondent au găsit în spațiul public din apropierea Casei de Cultură a Sindicatelor, spre forțele de ordine.

Potrivit jandarmilor, primul lucru pe care l-au făcut aceștia a fost apelarea la calm pentru a nu exista incidente, însă suporterii nu au ascultat și au continuat agresarea forțelor de ordine, motiv pentru jandarmii aflați la fața locului au intervenit pentru restabilirea ordinii publice.

 În cursul acestei săptămâni, pe baza imaginilor video existente, se va continua identificarea suporterilor recalcitranți pentru a fi luate măsurile legale împotriva lor.”

Culmea, în cursul săptămînii trecute au avut loc două întâlniri cu reprezentanții galeriei echipei Petrolul Ploiești, la solicitarea prefectului județului Prahova, Marius Sersea, tocmai pentru a fi preîntâmpinate astfel de incidente.

Problema cu huliganii e că ei nu pot fi numiți suporteri sportivi!

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com