Home / Actualitate / VIDEO: Actiune a Politiei Rutiere Prahova

VIDEO: Actiune a Politiei Rutiere Prahova

În numai 3 ore, politistii de la Rutieră, Investigatii Criminale Prahova si specialistii RAR au aplicat sâmbătă dimineata, 46 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 5030 lei, au retinut 5 certificate de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice si au constatat două infracţiuni. 

Acţiunea s-a desfăşurat în zona Târgului de autovehicule Ploieşti si a avut ca scop prevenirea şi combaterea furturilor de autovehicule, depistarea în trafic a autoturismelor care nu corespund din punct de vedere tehnic circulaţiei pe drumurile publice ori sunt conduse pe drumurile publice sub numere de înmatriculare false. Au fost verificate 107 autovehicule si legitimate 143 de persoane.

Astfel, în numai trei ore, au fost aplicate 46 sancţiuni contravenţionale în valoare de 5030 lei, au fost reţinute 5 certificate de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice şi constatate 2 infracţiuni.

Exemple:

–         Polițiștii i-au întocmit dosar penal unui bărbat de 29 ani, domiciliat în localitatea Bălţeşti, pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui vehicul substituit şi înşelăciune.

Din verificările polițiștilor a rezultat că bărbatul a vândut un autoturism, după ce a înlocuit panoul cu seria de şasiu ce provenea de la un alt autoturism, avariat total.

 Autoturismul a fost depistat în trafic, fiind condus de un alt bărbat  de 28 ani, din com.Gura Vitioarei, cumpărător de bună credinţă, care nu efectuase în prealabil verificarea la R.A.R.

–         A fost depistat în trafic un bărbat de 29 ani din Ploieşti, care conducea un autoturism înmatriculat în Bulgaria, având dreptul de conducere suspendat. Conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal. 

În cooperare cu specialistul R.A.R.Prahova, au fost verificate în trafic, cu laboratorul auto tehnic mobil 49 autoturisme, la 5 dintre acestea constatându-se defecţiuni majore, la sistemele de iluminare-semnalizare, alimentare şi evacuare, motiv pentru care au fost reţinute certificatele de înmatriculare și aplicate sancțiuni contravenționale.

Unul din autoturismele depistate prezenta improvizaţii la sistemul de alimentare cu benzină şi instalaţia de gaz, acesta consituind pericol pentru siguranţa circulaţiei. Autoturismului i s-a efectuat constatarea tehnică de către reprezentantul R.A.R.Prahova. Conducătorului auto, un bărbat de 29 ani, din com.Iordăcheanu,  i-a fost reţinut certificatul de înmatriculare şi a fost sancţionat contravenţional în conformitate cu OUG 195/2002, cu amendă în valoare de 300 lei.

Check Also

Olimpiada națională la disciplinele din aria curriculară „Tehnologii”,

Primăria Municipiului Ploiești și Liceul Tehnologic  „Elie Radu” Ploiești organizează, în perioada 22- 26 aprilie …

„Plantăm fapte bune în România”

„Plantăm fapte bune în România” a încheiat cel mai reușit sezon de împădurire din istoria …

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com