Home / Actualitate / VIDEO: Percheziții la comercianți de cannabis

VIDEO: Percheziții la comercianți de cannabis

 
etnobotanice

În urma a nouă percheziţii efectuate miercuri, 18 iunie 2014, în Ploieşti, Bucureşti şi Constanţa, au fost ridicate zeci de grame de cannabis şi ustensile pentru ambalarea drogurilor şi a fost descoperită o micro-cultură in-door cu plante de cannabis. În cauză, au fost puse în executare 60 de mandate de aducere.

Poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Ploieşti – Serviciul Antidrog şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti au desfăşurat cercetări, de la începutul anului 2014, privind activitatea infracţională a unei grupări implicate în trafic de droguri de risc, ce acţiona cu preponderenţă în campusul unei universităţi din Ploieşti.

La data de 18 iunie a.c., poliţiştii antidrog din cadrul B.C.C.O. Ploieşti, cu sprijinul celor din cadrul B.C.C.O. Bucureşti şi B.C.C.O. Constanţa, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 9 percheziţii (6 în Ploieşti, una în Bucureşti şi 2 în Constanţa) şi au fost puse în executare 60 de mandate de aducere.

Din cercetări, s-a stabilit că mai mulţi tineri, o parte dintre aceştia cetăţeni străini (gabonezi, angolezi, turci, moldoveni, azeri), ar fi fost implicaţi în comercializarea şi consumul de cannabis, drogurile provenind de la dealeri din Bucureşti şi Constanţa.

În fapt,  opt persoane ar fi procurat, de pe raza judeţului Constanţa şi a municipiului Bucureşti,  aproximativ 300 grame de cannabis, pe care le-ar fi comercializat ulterior pe raza judeţului Prahova.

Drogurile erau vândute  la preţul de 50-60 lei/gram, iar o parte era deţinută pentru consum propriu.

De asemenea, din cercetări a reieşit că, alte 30 de persoane (dintre care 15 cetăţeni străini), ar fi deţinut diferite cantităţi de droguri, în vederea consumului. În urma percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate 50 de grame de cannabis, bani, telefoane mobile şi diferite ustensile pentru ambalarea şi consumul drogurilor. La locuinţa unui tânăr de 32 de ani a fost descoperită o micro-cultură in-door cu 5 plante de cannabis, prevăzută cu sisteme de iluminat, încălzire şi ventilaţie.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.  – S.T. Ploieşti, pentru audieri, urmând a fi dispuse măsurile legale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cultivare, trafic şi deţinere pentru consum de droguri de risc, fapte prevăzute şi pedepsită de art. 2 alin. 1 şi art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..La activităţi au participat şi jandarmi.

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com