Home / Actualitate / VIDEO: percheziții la locuințele mai multor persoane suspectate de infracțiuni cu violență. 28 de persoane,conduse la audieri

VIDEO: percheziții la locuințele mai multor persoane suspectate de infracțiuni cu violență. 28 de persoane,conduse la audieri

În această dimineață au avut loc 10 percheziții la locuințele mai multor persoane suspectate de infracțiuni cu violență. 28 de persoane au fost conduse de polițiști la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești pentru audieri.

În dimineața zilei de 4 martie a.c., polițiștii B.C.C.O. Ploiești și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, cu sprijinul I.P.J. Prahova, I.J.J. Prahova și al Grupării Mobile de Jandarmi “Mihai Basarab” Ploiești au efectuat 10 percheziții la locuințele mai multor suspecți de infracțiuni cu violență, respectiv  șantaj, tâlhărie, furt și alte infracțiuni. De asemenea au pus în executare 28 de mandate de aducere, persoane în cauză fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – ST Ploiești pentru audieri.

Activitatea investigativă în cauză a început în luna august 2012, reieșind faptul că, începând cu anul 2011 și până în prezent, membrii grupării au acționat în mod coordonat în scopul comiterii unor infracțiuni grave pentru a obține în mod direct un beneficiu financiar.

Din gruparea infracțională făceau parte și mai multe tinere care aveau rolul de a atrage diferiți bărbați sub diverse pretexte – postarea unor fotografii pe internet sau a unor anunțuri conform cărora își manifestă disponibilitatea să meargă în străinătate să lucreze ca dansatoare în cluburi, escorte sau să practice prostituția.

Membrii grupării atrăgeau victimele în diferite locuri unde se întâlneau cu respectivele tinerele, care le convingeau să plătească anumite sume de bani, de regulă 2400 lei, în contul unor datorii acumulate anterior de acestea.

După primirea banilor, ceilalți membri ai grupării interveneau pretinzând că sunt soți sau rude ale fetelor și îi deposedau prin violență de bani sau bunuri.

De asemenea, prin șantaj, determinau victimele să nu formuleze plângeri, în caz contrar amenințând că îi vor reclama ca fiind proxeneți.

În situația în care victimele formulau plângeri, membrii grupării le determinau victime, prin șantaj și amenințare, să și le retragă. După audierea persoanelor implicate și efectuarea actelor procedurale, urmează ca procurorul de caz să dispună măsuri legale față de o parte dintre suspecți.

Până în prezent au fost indetificate mai multe victime, 13 dintre acestea fiind deja audiate în cauză.

Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitățile ilicite, identificarea și indisponibilizarea unor bunuri și probarea întregii activități infracționale.

perchezitii

Check Also

Olimpiada națională la disciplinele din aria curriculară “Tehnologii”,

Primăria Municipiului Ploiești și Liceul Tehnologic  „Elie Radu” Ploiești organizează, în perioada 22- 26 aprilie …

„Plantăm fapte bune în România”

„Plantăm fapte bune în România” a încheiat cel mai reușit sezon de împădurire din istoria …

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com