Home / Actualitate / „Ziua Limbii Române”

„Ziua Limbii Române”

Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti va sărbători „Ziua Limbii Române”, în data de 31 august, începând cu ora 12.00, la Muzeul Memorial „Nichita Stănescu” . Astfel, doamna profesoară Mădălina Paula Ștefan va susține o prelegere în contextul temei sus-menționate, iar membrii trupei de teatru amator “Atitudini” vor recita poezii.

La finalul acestei manifestări culturale, reprezentanții instituției noastre vor depune flori la busturile marilor scriitori români Mihai Eminescu, I.L.Caragiale și Nichita Stănescu.       

În Anul European al Patrimoniului, cu prilejul celei de a VI-a ediţii a Zilei Limbii Române, înscrisă în programul naţional „România 100 de ani”, Consiliul Judeţean Prahova şi Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, prin intermediul secțiilor sale componente, organizează o serie de evenimente dedicate acestei manifestări culturale, la care intrarea publicului este gratuită. Chiar pe 31 august, în Ploiești, la Muzeul „Ion Luca Caragiale” Ploiești, cu sediul pe str. Kutuzov, nr.1, va avea loc începând cu ora 10.00 matineul muzeal „Limba noastră-i o comoară” , la care va participa Ansamblul vocal „Floricica” de la Zonta Club Ploiești. De la ora 11.00, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova Ploieşti, se deschide expoziţia temporară „Aniversări bibliofile”. În aceeași zi, la Muzeul Memorial „Nichita Stănescu” Ploieşti, de la ora 11.00 va avea loc evenimentul „Ce patrie minunată este această limbă!”, în colaborare cu Casa de Cultură „I.L.Caragiale” Ploieşti. La aceeași oră va începe și la Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” matineul muzeal „Ceahlăul literaturii române – Mihail Sadoveanu”, iar la Muzeul Memorial „Paul Constantinescu” Ploieşti, matineul muzeal „Limba română în creaţiile muzicale”. Astăzi, de la ora 11.00, la Muzeul Memorial „Cezar Petrescu” Buşteni, este programat evenimentul „Cartea, comoară pentru suflet. Povestea sunetelor”, cu participarea Ansamblului vocal „Floricica” al Zonta Club Ploiești.
Pe 31 august, în Prahova vor avea loc mai multe manifestări dedicate Zilei Limbii Române, pe lângă cele stabilite pentru municipiul Ploiești. Astfel, la Muzeul „Casa Domnească” din comuna Brebu, începând cu ora 10.00, „Limba strămoşilor noştri” va fi celebrată de către elevi de la Şcoala Gimnazială „Matei Basarab” Brebu, iar la Muzeul Memorial „Constantin și Ion Stere” din Parcul Memorial „Constantin Stere” Bucov, de la ora 10.30 va avea loc matineul muzeal „Născut în limba română”, cu participarea elevilor de la Şcoala Gimnazială „Constantin Stere” Bucov. La Muzeul „Conacul Bellu” din Urlați, de la ora 11.00, se va desfășura evenimentul „Limba română, dumnezeiesc de frumoasă”, în colaborare cu Liceul „Brâncoveanu Vodă” Urlaţi, prof. Iuliana Stan. Alte manifestări similare care vor avea loc vineri, 31 august, de Ziua Limbii Române: la Muzeul Memorial „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte, de la ora 11.00 – Matineu muzeal „Nicolae Iorga, luptător pentru limba română” – participă elevi de la Liceul Agromontan „Romeo Constantinescu” Vălenii de Munte, iar la Muzeul „Conacul Pană Filipescu” din comuna Filipeștii de Târg, începând cu ora 12.00 – Matineu muzeal „Cât de latină este limba română. Mărturii epigrafice şi lingvistice”.

Check Also

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ: Suspendarea oficierii casatoriilor

SERVICIUL DE STARE CIVILĂ. se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență

Valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stăriide urgență. Document ori declarația de proprie răspundere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com